bezár
 

irodalom

2013. 09. 04.
JAKkendő-díj másodszorra
Határidő: 2013. október 20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
JAKkendő-díj másodszorra A pályakezdő, kötettel még nem rendelkező prózaíróknak szóló JAKkendő-díj 2013 őszén ismét kiírásra kerül.
Az első díjat 2012. december 13-án adták át a Petőfi Irodalmi Múzeumban Szil Ágnes Tangram című kéziratáért. A díjazott kötet 2013. márciusában jelent meg a JAK és a PRAE.HU gondozásában, majd 2013. március 13-án az Írók Boltjában tartották meg a budapesti könyvbemutatót.

Azóta Békésen, Békéscsabán, Szegeden, az Ünnepi Könyvhéten, a Művészetek Völgyében, valamint a 25. JAK-táborban Szigligeten mutatták be a közönségnek a szerzőt és a könyvet. Május végén Szil Ágnes már ott volt Kielben az Elsőregényesek Fesztiválján, ahol nagy érdeklődéssel fogadták a könyvet. Ennek következtében egy osztrák kiadó már rövid fordítást készítetett a könyvből a lektori jelentéshez.

Szil Ágnes az Alföld egy ma már nem létező településén született, ma Békésen él. A József Attila Tudományegyetemen végzett latin és magyar szakon, majd a Budapesti Műegyetemre járt. Publikált novellákat, esszét, verset, fordításokat és tárcákat a Békési Újságban.

Aki majdnem kész első prózakötettel rendelkezik (regény, elbeszélések vagy novellák) és pályázik, a következő irodalmi sikertörténet szereplője lehet!

A díjazott pályamunka az 1982-től létező JAK-füzetek sorozatában jelenhet meg, továbbá a szerző 200.000 Ft díjazást kap.

A pályázat beadási határideje: 2013. október 20. (vasárnap).

A pályázati anyagokat elektronikusan a jakkendo@gmail.com címre várják.

A díjat 2013. decemberében adják át.


A 2013-as kuratórium tagjai:
  • Csordás Gábor, József Attila-díjas költő, műfordító, szerkesztő, kritikus, a 20 éves Jelenkor Kiadó igazgatója;
  • Németh Gábor, József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, szerkesztő, egyetemi tanár;
  • Turi Tímea, kritikus, költő, újságíró a Magvető kiadó szerkesztője;
  • A JAK-füzetek 2014-től munkába álló új sorozatszerkesztői: Balajthy Ágnes, irodalomkritikus, és Borsik Miklós, költő, szerkesztő.

A pályázat feltételei:

- A pályázaton kizárólag szépirodalmi kötettel még nem rendelkező szerző vehet részt.

- Pályázni kész kézirattal (a szerző által kiadásra szánt kötet egésze) lehet prózai műfajokban (regény, elbeszélés, novelláskötet, esszé). A teljes kézirat bemutatása szükséges.

- A teljes és kész kézirat terjedelme: minimum 120.000, maximum 400.000 leütés.

- A pályamű egységes formai követelményei: Times New Roman betűtípus; 12-es betűméret; 1,5-es sorköz.

- A pályázat jeligés.

- Pályázatként benyújtandó továbbá:

a) rövid szövegmutatvány (1 ív / 16 oldal terjedelemben)

b) szinopszis (2-3 oldal)

c) pályaműtől függően tartalomjegyzék

d) A pályázathoz külön dokumentumban mellékelni kérik a következő adatokat: név, születési idő, lakcím, telefonszám, e-mail cím, jelige, valamint egy rövid önéletrajz.

- A nevezési korhatár: 40 év (a mindenkori JAK-tagságnak megfelelően).

A pályázónak hiánypótlásra egyszer van lehetősége, melyről e-mailben értesítik. A kuratórium döntésétől függően a pályázótól nyomtatva is bekérheti az anyagot. A pályázati feltételek nem teljesítése esetén a pályázat érvénytelennek minősül.

Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal (álnéven pályázni természetesen megengedett), vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.

A kiírók a szervezés során bekövetkező változás jogát fenntartják.

A JAK-kendő díjat 2012-ben alapította a MrSale és a József Attila Kör Irodalmi Egyesület. Az első díj odaítélésénél a zsűri tagja volt Garaczi László, Mikola Gyöngyi, Szvoren Edina, a JAK-füzetek két sorozatszerkesztője: Orcsik Roland és Sopotnik Zoltán.

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület honlapja:
http://www.jozsefattilakor.hu/


A MrSale-ről

A MrSale Öltönyüzlet nemzetközi mércével is kimagasló szolgáltatásairól és kiszolgálásáról ismert. 2000-ben alapította Békés Zoltán, akinek a nevéhez fűződik a McGill öltönymárka létrehozása, majd része volt a Roland-McGill Divatház Rt. megalapításában, ahonnan később kivált. A MrSale küldetése elérhető árú, minőségi, elegáns ruházattal ellátni a magyar üzletembereket, ezzel hozzájárulva az üzleti kultúra fejlődéséhez Magyarországon.

Honlap:
www.MrSale.net
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Az ember tényleges motivációi Az ember tényleges motivációi
Interjú Kondor Vilmossal az első regényéről, a műfaj magyarországi helyzetéről, a megnyílt külföldi csatornákról
irodalom

Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0. Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0.
A kényszerű bezárás idejére a PIM professzionális online közvetítésekkel, virtuális tárlatokban zajló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, valamint játékos, interaktív webes felületekkel készül
Barátság a négy fal között – POKET-Amigos kötetbemutató

Más művészeti ágakról

art&design

Kilépés a jövőből Kilépés a jövőből
Agg Lili: Invitation to Practice Boredom
gyerek

Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0. Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0.
A kényszerű bezárás idejére a PIM professzionális online közvetítésekkel, virtuális tárlatokban zajló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, valamint játékos, interaktív webes felületekkel készül
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
art&design

A lélek tájképei A lélek tájképei
A magyar performansz története 1966–2018 (6): Nyugati magyar performansz: Nagy József és a Jel Színház (1986-), Kerekes László (1988–2010)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés