bezár
 

art&design

2014. 02. 15.
Rodin és Kahlo művei Rómában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendkívüli kiállítások - a többi között Auguste Rodin- és Frida Kahlo-tárlat - látható idén az olasz főváros múzeumaiban.
Február 4-én nyílt a Giacometti - A szobrászat című kiállítás a Borghese galériában. Alberto Giacometti (1901-1966) negyven alkotása mutatkozik be tárlaton.

Ez lesz az eddigi legnagyobb kiállítás, amelyet svájci születésű szobrász műveiből rendeztek Olaszországban. Milánóból érkezik a Museo Nazionale Romano régészeti múzeum termeibe a február 18-tól látható Rodin - A márvány, az élet című kiállítás a francia szobrász hatvan művével. Ezzel egy időben a római Modern és Kortárs Művészet Nemzeti Galériájában a francia szobrásznak a huszadik század elején alkotó olasz művészekre gyakorolt hatását bemutató tárlat látható.

A Quirinale elnöki palota egykori istállóiban, amely az egyik legjelentősebb római kiállítási helyszínné vált, március 20-án nyílik a Frida Kahlo (1907-1954) mexikói festőnőnek szentelt tárlat, amelyre már megkezdődött az online helyfoglalás.

Októberben ugyanitt a 15. század egyik legjelentősebb flamand festője, Hans Memling műveit tárják a római közönség elé. A kiállításra tervek szerint Rómába érkezik Memlingnek a lengyel Gdanskban őrzött Utolsó ítélet című festménye is.

Február 22-től látható a Colosseumban az ókori világ könyvtárait bemutató kiállítás. Április 18-tól a régészeti múzeumként működő Altemps palotában a Rómában 1514-ben talált és azóta különböző olasz és külföldi múzeumokba került szobrokat gyűjtik össze.

A felmérések szerint a nagyszabású kiállítások tavaly sem okoztak csalódást: a három hónapig tartó római Tiziano-kiállításnak több mint 204 ezer látogatója volt, és ezzel 2013-ban a harmadik leglátogatottabb olaszországi kiállításnak bizonyult.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Bodor Ádám – Sinistra körzet
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés