bezár
 

art&design

2014. 06. 26.
Dizájnpályázat a vonalkód bevezetésének 40. évfordulójára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dizájnpályázatot hirdet és az EperCode elnevezésű süteménnyel ünnepeli a kereskedelmi vonalkód negyven évvel ezelőtti bevezetését és a GS1 Magyarország nonprofit szervezet, amely harminc éve alakult.
"Negyven évvel ezelőtt, ezen a napon az Ohio állambeli Troy városban olvasták le először az első vonalkódot egy rágógumiról" - idézte fel Patvaros Boglárka a vonal-és a 2D kódokkal foglalkozó hazai szabványszervezet, a GS1 Magyarország operatív igazgatója a csütörtöki budapesti ünnepségen.
    
Magyarország harminc éve, 1974-ben csatlakozott a GSI európai szervezetéhez, amely kilenc éve egyesült az amerikai vállalattal. Mint az igazgató elmondta: Magyarországon először a Baba szappant látták el vonalkóddal. Hangsúlyozta, hogy a nyomon követés technológiájának köszönhetően ma már bizonyos termékekről azt is meg lehet tudni, hogy honnan származnak az alapanyagok.
    
Az évfordulóra született Epercode tortát Auguszt József cukrász készítette a cég számára. A vonalkódot idéző hosszúkás epermousse süteményen lévő Qr-kód segítségével kiderül az is, hogy a sütemény miként készült és milyen összetevőket tartalmaz. A tortaszelet minden Auguszt cukrászdában megvásárolható.
    
A hazai szervezet fennállásának 30. évfordulója alkalmából július elejétől KódVilág elnevezésű dizájnpályázatot hirdet képző- és iparművészek, művészhallgatók, dizájnerek és minden 16 évesnél idősebb érdeklődő számára. A pályázat témája a vonalkódokra és a 2D kódokra jellemző, csíkos-kockás motívumok kreatív alkalmazása festményen, grafikán, szobron, használati tárgyon, ruhán, fotón vagy videófilmen.
    
A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, valamint egy közönségdíjat is kiosztanak. Az első helyezett 160 ezer, a második 80 ezer, a harmadik 40 ezer forintot kap, míg a közönség által legjobbnak ítélt alkotás készítője tárgynyereményben részesül. A pályaművek leadási határideje szeptember 30.
    
A díjátadó október 16-án lesz a budapesti Design Terminálban, ahol a legjobb munkákból háromnapos kiállítás is nyílik. A pályázathoz csatlakoztak a Moholy-Nagy Művészeti és a Képzőművészeti Egyetem mellett Pécs, Nyíregyháza, Debrecen és Szeged egyetemei és középiskolái.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról

Más művészeti ágakról

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
Judd Apatow: Staten Island királya
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés