bezár
 

art&design

2014. 06. 26.
Dizájnpályázat a vonalkód bevezetésének 40. évfordulójára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dizájnpályázatot hirdet és az EperCode elnevezésű süteménnyel ünnepeli a kereskedelmi vonalkód negyven évvel ezelőtti bevezetését és a GS1 Magyarország nonprofit szervezet, amely harminc éve alakult.
"Negyven évvel ezelőtt, ezen a napon az Ohio állambeli Troy városban olvasták le először az első vonalkódot egy rágógumiról" - idézte fel Patvaros Boglárka a vonal-és a 2D kódokkal foglalkozó hazai szabványszervezet, a GS1 Magyarország operatív igazgatója a csütörtöki budapesti ünnepségen.
    
Magyarország harminc éve, 1974-ben csatlakozott a GSI európai szervezetéhez, amely kilenc éve egyesült az amerikai vállalattal. Mint az igazgató elmondta: Magyarországon először a Baba szappant látták el vonalkóddal. Hangsúlyozta, hogy a nyomon követés technológiájának köszönhetően ma már bizonyos termékekről azt is meg lehet tudni, hogy honnan származnak az alapanyagok.
    
Az évfordulóra született Epercode tortát Auguszt József cukrász készítette a cég számára. A vonalkódot idéző hosszúkás epermousse süteményen lévő Qr-kód segítségével kiderül az is, hogy a sütemény miként készült és milyen összetevőket tartalmaz. A tortaszelet minden Auguszt cukrászdában megvásárolható.
    
A hazai szervezet fennállásának 30. évfordulója alkalmából július elejétől KódVilág elnevezésű dizájnpályázatot hirdet képző- és iparművészek, művészhallgatók, dizájnerek és minden 16 évesnél idősebb érdeklődő számára. A pályázat témája a vonalkódokra és a 2D kódokra jellemző, csíkos-kockás motívumok kreatív alkalmazása festményen, grafikán, szobron, használati tárgyon, ruhán, fotón vagy videófilmen.
    
A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, valamint egy közönségdíjat is kiosztanak. Az első helyezett 160 ezer, a második 80 ezer, a harmadik 40 ezer forintot kap, míg a közönség által legjobbnak ítélt alkotás készítője tárgynyereményben részesül. A pályaművek leadási határideje szeptember 30.
    
A díjátadó október 16-án lesz a budapesti Design Terminálban, ahol a legjobb munkákból háromnapos kiállítás is nyílik. A pályázathoz csatlakoztak a Moholy-Nagy Művészeti és a Képzőművészeti Egyetem mellett Pécs, Nyíregyháza, Debrecen és Szeged egyetemei és középiskolái.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

Csontdaráló Csontdaráló
Kele Fodor Ákos: Az egyse. Comico-tragicus fekete daljáték a legnagyobb bocsánatos bűnről
színház

Horror Otthon Horror Otthon
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak előadása
A második HUBBY-est a B32-ben, június 4-én
Interjú Bazsó Adriennel színház-pedagógiáról, nyitottságról és kíváncsiságról, kezdésről és újrakezdésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés