bezár
 

art&design

2009. 02. 22.
Áll a bál az AKKU-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ruhák, szobrok, ékszerek, installációk és festmények szerepelnek az Áll a bál! címmel meghirdetett pályázat kiválasztott alkotásai között; a szombattól egy héten keresztül látogatható tárlat 53 fiatal alkotó munkáit vonultatja fel a Kazinczy utcai AKKU-ban Budapesten.
A Cékl'art csoport képző- és iparművészeti pályázatára mintegy 140 munka érkezett, ebből választotta ki a zsűri a legjobbakat - mondta Szenoner Noémi, a Cékl'art egyik alapítója. Kiemelte: rengeteg jó alkotás született, sok iparművészeti és képzőművészeti egyetemi hallgató jelentkezett az üvegszakosaktól a textilesen át a festőkig, és a jelentkezők fele most pályázott először.

Török Csaba Csoki ágy című installációja egy csokoládéból készített matrac, amelyre egy paplant terített a művész; Szabó Ottó A rövidülő lábú hentes, a Harapófogós és a Menetelő elefánt című szobrai kőből és fémből készültek: az elefánt ormánya mozgatható kilincs, az ember keze harapófogó. Kuzma Éva A divat mondja meg, hogy ki vagy című alkotásán egy fiú és egy lány keringőzik báli ruhában, a fiú nyakában palesztin kendő van. Káldi Júlia nemezből készített farsangi maszkja szintén figyelemfelkeltő munka - emelt ki néhány művet Szenoner Noémi.

Felhívta a figyelmet a színes, elegáns, díszes és egyben bohókás ékszerekre, kapszula szobrokra, szőrmés báli ruhákra, valamint húzogatható-tologatható-átalakítható cipőkre és táskákra is.
A beérkezett pályamunkákat átválogató és elbíráló zsűri tagja volt Petrányi Zsolt művészettörténész, a Műcsarnok igazgatója, Szoboszlai János művészettörténész, az ACB Galéria egyik főmunkatársa, Rényi András művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézet vezetője, Pőcze Attila, a Vintage Galéria vezetője és Kozma Zsolt, a Műértő újságírója.

A Cékl'artot 2006-ban alapította Szenoner Noémi és Nyulasi Lili a pályakezdő fiatalok támogatására, hogy számukra megjelenési lehetőséget, felszerelést, technikai hátteret biztosítsanak, és segítsenek a terjesztésben és az értékesítésben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Realista mágia és objektum-orientált művészet Realista mágia és objektum-orientált művészet
Halász Péter Tamás SOL+ című kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

A bezártság tere A bezártság tere
Herbert Anikó/Haniko Nubes című kiállításáról
art&design

Ki kell erőszakolnunk, hogy sikítson az a műanyag Ki kell erőszakolnunk, hogy sikítson az a műanyag
Interjú Borsos Lőrinc művészpárossal az eddig elért eredményekről, az alkotói én fejlődéséről és a magyar művészek kitörési lehetőségeiről
art&design

A vallaurisi kerámia aranykora A vallaurisi kerámia aranykora
A Musée Magnelli, musée de la céramique átfogó kiállításáról

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
irodalom

Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig
Kovács Gábor Szegedi Egyetemen tartott technológiakritikai előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés