bezár
 

art&design

2009. 02. 22.
Áll a bál az AKKU-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ruhák, szobrok, ékszerek, installációk és festmények szerepelnek az Áll a bál! címmel meghirdetett pályázat kiválasztott alkotásai között; a szombattól egy héten keresztül látogatható tárlat 53 fiatal alkotó munkáit vonultatja fel a Kazinczy utcai AKKU-ban Budapesten.
A Cékl'art csoport képző- és iparművészeti pályázatára mintegy 140 munka érkezett, ebből választotta ki a zsűri a legjobbakat - mondta Szenoner Noémi, a Cékl'art egyik alapítója. Kiemelte: rengeteg jó alkotás született, sok iparművészeti és képzőművészeti egyetemi hallgató jelentkezett az üvegszakosaktól a textilesen át a festőkig, és a jelentkezők fele most pályázott először.

Török Csaba Csoki ágy című installációja egy csokoládéból készített matrac, amelyre egy paplant terített a művész; Szabó Ottó A rövidülő lábú hentes, a Harapófogós és a Menetelő elefánt című szobrai kőből és fémből készültek: az elefánt ormánya mozgatható kilincs, az ember keze harapófogó. Kuzma Éva A divat mondja meg, hogy ki vagy című alkotásán egy fiú és egy lány keringőzik báli ruhában, a fiú nyakában palesztin kendő van. Káldi Júlia nemezből készített farsangi maszkja szintén figyelemfelkeltő munka - emelt ki néhány művet Szenoner Noémi.

Felhívta a figyelmet a színes, elegáns, díszes és egyben bohókás ékszerekre, kapszula szobrokra, szőrmés báli ruhákra, valamint húzogatható-tologatható-átalakítható cipőkre és táskákra is.
A beérkezett pályamunkákat átválogató és elbíráló zsűri tagja volt Petrányi Zsolt művészettörténész, a Műcsarnok igazgatója, Szoboszlai János művészettörténész, az ACB Galéria egyik főmunkatársa, Rényi András művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézet vezetője, Pőcze Attila, a Vintage Galéria vezetője és Kozma Zsolt, a Műértő újságírója.

A Cékl'artot 2006-ban alapította Szenoner Noémi és Nyulasi Lili a pályakezdő fiatalok támogatására, hogy számukra megjelenési lehetőséget, felszerelést, technikai hátteret biztosítsanak, és segítsenek a terjesztésben és az értékesítésben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés