bezár
 

art&design

2009. 02. 22.
Áll a bál az AKKU-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ruhák, szobrok, ékszerek, installációk és festmények szerepelnek az Áll a bál! címmel meghirdetett pályázat kiválasztott alkotásai között; a szombattól egy héten keresztül látogatható tárlat 53 fiatal alkotó munkáit vonultatja fel a Kazinczy utcai AKKU-ban Budapesten.
A Cékl'art csoport képző- és iparművészeti pályázatára mintegy 140 munka érkezett, ebből választotta ki a zsűri a legjobbakat - mondta Szenoner Noémi, a Cékl'art egyik alapítója. Kiemelte: rengeteg jó alkotás született, sok iparművészeti és képzőművészeti egyetemi hallgató jelentkezett az üvegszakosaktól a textilesen át a festőkig, és a jelentkezők fele most pályázott először.

Török Csaba Csoki ágy című installációja egy csokoládéból készített matrac, amelyre egy paplant terített a művész; Szabó Ottó A rövidülő lábú hentes, a Harapófogós és a Menetelő elefánt című szobrai kőből és fémből készültek: az elefánt ormánya mozgatható kilincs, az ember keze harapófogó. Kuzma Éva A divat mondja meg, hogy ki vagy című alkotásán egy fiú és egy lány keringőzik báli ruhában, a fiú nyakában palesztin kendő van. Káldi Júlia nemezből készített farsangi maszkja szintén figyelemfelkeltő munka - emelt ki néhány művet Szenoner Noémi.

Felhívta a figyelmet a színes, elegáns, díszes és egyben bohókás ékszerekre, kapszula szobrokra, szőrmés báli ruhákra, valamint húzogatható-tologatható-átalakítható cipőkre és táskákra is.
A beérkezett pályamunkákat átválogató és elbíráló zsűri tagja volt Petrányi Zsolt művészettörténész, a Műcsarnok igazgatója, Szoboszlai János művészettörténész, az ACB Galéria egyik főmunkatársa, Rényi András művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézet vezetője, Pőcze Attila, a Vintage Galéria vezetője és Kozma Zsolt, a Műértő újságírója.

A Cékl'artot 2006-ban alapította Szenoner Noémi és Nyulasi Lili a pályakezdő fiatalok támogatására, hogy számukra megjelenési lehetőséget, felszerelést, technikai hátteret biztosítsanak, és segítsenek a terjesztésben és az értékesítésben.

nyomtat

További írások a rovatból

art&design

Gilda Williams: How to write about contemporary art, Thames & Hudson, United Kingdom, 2014
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.
art&design

Tóth Anna Eszter Minták halmokban című kiállításáról
art&design

Kurultaj, 2022

Más művészeti ágakról

Laurent Charbonnier & Michel Seydoux: A tölgy ‒ Az erdő szíve
Desiré Central Station 2022 – No Filter
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Sőrés Zsolt válaszol
Piros orr mesék - kötetbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés