bezár
 

art&design

2019. 10. 09.
Manage [it] Yourself – design / management / flow
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Manage [it] Yourself – design / management / flow 2019. október 10-én indul a Manage [it] Yourself rendezvénysorozat következő évada a Design Hét Budapest programsorozatához csatlakozva. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői a design / management / flow hármasát járják körbe a The Workshop-ban megrendezésre kerülő esten.

Az évadnyitó eseményre többéves tapasztalattal rendelkező designerekkel és menedzserekkel találkozhatnak az érdeklődők, akik a magyar designszféra fejlődéséről, jelenlegi helyzetéről beszélgetnek, és választ keresnek arra, hogy milyen módon válhat a design flow-élménnyé.

A kerekasztal vendégei lesznek Kiss Dorottya és Horváth Szabolcs, akik együtt vezetik a youHU! nevű céget, illetve a Szabó Viktória – Kudron Anna menedzserpáros, a PINKPONILO alapítói. A beszélgetés moderátori feladatait Majsai Richárd online marketing szakértő, a 2018-as év szabadúszója látja el.

 

Időpont: 2019. október 10. csütörtök, 19:00

Helyszín: The Workshop – Brodyland (1061 Budapest, Paulay Ede utca 16.)

 

Kiss Dorottya és Horváth Szabolcs (youHu!)

Kiss Dorottya a MOME Formatervezés BA szak végzése alatt kapott kedvet saját vállalkozás létrehozásához, amikor megalkotta első termékprototípusait. A Tárgyalkotás MA-t már ezzel a szemlélettel hallgatta, és közben el is indította a vállalkozást. A youHU! kezdetben csak bútorok, lámpák, otthoni kiegészítők tervezésével és kivitelezésével foglalkozott. Azóta Dorottya és időközben becsatlakozó párja, Horváth Szabolcs érdeklődése a gasztrodesign speciális iránya felé fordult: a minőségi italfogyasztás és kiegészítőinek területei lett a szívügyük (egyedi kóstoltató szerkezetek és standok, interaktív italinstallációk, italfogyasztás-vendéglátás élménytervezés). Dorottya a vállalkozás első éveiben elvégezte a MOME Design- és művészetmenedzsment MA-t is, ami jó alapot nyújtott ahhoz, hogy a realitás talaján tudjon maradni, és átlássa a szerteágazó feladatokat.

 

Szabó Viktória és Kudron Anna (PINKPONILO)

A PINKPONILO kreatív stúdió alapítói, Szabó Viktória és Kudron Anna a MOME-n ismerték meg egymást. 2016-ban alapították meg közös vállalkozásukat, amelyben tervezéssel és kivitelezéssel foglalkoznak, hazai tervezőkkel működnek együtt, és olyan workshopokat szerveznek, melyeken a résztvevők saját ruháikat elkészítve vagy megjavítva egy fenntarthatóbb ruhatárat alakíthatnak ki. A PINKPONILO célkitűzése: a fast fashion üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra átalakítása, a divatról és öltözködésről való gondolkodás elmozdítása a tudatosság irányába. A műhely emellett befogadótérként, események helyszíneként és szakmai partnerként is működik, legyen szó kulturális, művészeti
vagy divatprojektekről.

Az eseményről itt lehet tájékozódni. 

 

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. Az együttműködés mibenlétét szeretnék feltérképezni, kíváncsiak arra, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkeznek, amely módot ad arra, hogy bemutassák a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein, és egy adott művészeti ágazat két eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívják meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
art&design

Apró betekintés Dürer korába Apró betekintés Dürer korába
Már online is részt vehetünk a Dürer kora kiállításon
art&design

Godot megérkezése Godot megérkezése
Tárlatvezetés a Godot galéria „KOL-LABOR” című kiállításán
art&design

Az érintések láthatatlan története Az érintések láthatatlan története
Szántói Lilla taktilis érzékelésen alapuló kiállításáról

Más művészeti ágakról

gyerek

Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0. Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0.
A kényszerű bezárás idejére a PIM professzionális online közvetítésekkel, virtuális tárlatokban zajló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, valamint játékos, interaktív webes felületekkel készül
Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés