bezár
 

film

2020. 06. 16.
Itt a Frankofón Filmhónap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Itt a Frankofón Filmhónap A Frankofón Filmhónap keretein belül az elmúlt évek kedvelt frankofón filmjei válnak ingyenesen elérhetővé június 12. és július 13. között.  

A szervezők változatosságra törekedtek, hat ország 10 játék- és 11 rövidfilmje színesíti a kínálatot. Viszontláthatjuk a tavalyi Duna-parti vetítések legnépszerűbb vígjátékát, a VízhatástSzintén megtekinthető a fesztivál keretein belül a Barátnők (Rafiki) című film, amelyet néhány országban betiltottak, cannes-i bemutatóján álló tapsot kapott.

Széles műfaji skáláról válogathatnak az érdeklődők: a fesztivál kínálatában megtalálható dráma, vígjáték, gyerekfilm és dokumentumfilm, de megtekinthető egy francia thriller, illetve több, az Anilogue fesztiválon megismert animációs film is elérhető vált. 

A filmeket itt lehet megtekinteni. További információkért érdemes követni a Frankofón Filmhónap Facebook-eseményét is. 

Kép, forrás: Francia Intézet, Budapest

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről
Háttérinterjú Deák Dániellel nemzetköziségről, a fesztiválok és pitchfórumok szerepéről, valamint gondolat és forma viszonyáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
irodalom

„A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek” „A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek”
Beszélgetés Tompa Andreával a Költő a nappaliban eseményén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés