bezár
 

film

2020. 06. 21.
Demonstárciót tartanak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Demonstárciót tartanak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói 2020. június 21-én, délután négy órai kezdettel „Ne szavazzák meg! – #freeSZFE” felkiáltással demonstrációt tartanak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetem Vas utcai épülete előtt.

„Megmozdulásunkkal üzenünk a parlamentnek, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi fenntartásúvá alakításáról szóló törvényjavaslatot ne fogadják el, mert az nem biztosítja az Egyetem Alaptörvény szerinti autonómiáját!

Megkérjük prof. dr. Palkovics László felelős miniszter urat, hogy az alábbi pontok teljesüléséről az Egyetemet írásos formában biztosítsa:

1. A rektort továbbra is az Egyetem jelölje ki! Nevezzék ki az Egyetem által demokratikus úton megválasztott jelenlegi rektorjelöltet!

2. Kezdjenek érdemi tárgyalásba az Egyetemmel, ne hozzanak önkényes döntéseket!

3. Az alapítvány vezetőinek, azaz a kuratórium tagjainak kiválasztási jogát engedjék át az Egyetemnek!”

– így összegzik a hallgatók az esemény leírásában követeléseiket. A demonstráció teljes kiírása és a felszólalók névsora a Facebook-eseményben megtalálható. Az ügyben petíciót is indítottak a hallgatók, ennek szövege itt olvasható.

Forrás: Ne szavazzák meg! – #freeSZFE

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Roy Andersson: Történetek a végtelenségről
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Ultraviolet a Netflixen 

Más művészeti ágakról

art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
Nyitott Műhely, 2020. november 7.
Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés