bezár
 

film

2020. 09. 28.
Átadták a legjobb 2019-es magyar filmelőzetesnek járó Arany Blende díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 25-én, pénteken este osztották ki először a magyar filmelőzeteseknek járó, Arany Blende névre keresztelt díjakat a budapesti Art+ Cinema moziban – tájékoztatta a prae.hu portált a díj alapítója, Köllő Killa. A zsűri legjobb előzetesnek járó díját A létezés eufóriája kapta, a közönség kedvence pedig az Apró mesék trailere lett.

„Az előzeteseknek fontos szerepe van a filmélményben, viszont a filmbemutatók után mostoha sorsra jutnak az emlékezetben. Az Arany Blende díj létrejötte tehát azért fontos, hogy ezek az alkotások évről évre adatbázisba rendeződjenek, és szakértő zsűri kiemelhesse a legjobbakat. Így idővel következtetéseket vonhatunk le trendekről, szándékokról, és arról is, hogyan gondolkodnak a filmpromócióval foglalkozó szakemberek a nézőkről” – magyarázta Köllő Killa, a díj alapítója. 

Köllő Killa alapító és Maros András zsűritag

A beérkezett 48 előzetes közül öt kapott díjat, melyeket a zsűri nevében Maros András adott át. Az elismerés mellett minden díjazott egy átfogó licensz-csomagot kapott a Zenebank.hu-tól, ami a következő trailerüket zeneileg lefedi. A díjazott előzetesek a következők:

  • Arany Blende 2020, Közönségdíj: Apró mesék (vágó: Hargittai László; kreatív vezető: Szász Attila)
  • Arany Blende 2020, Zsűri Fődíja: A létezés eufóriája (trailerproducer/vágó: Bedő Barna)
  • Arany Blende 2020, Zsűri Ezüst Blende díja: Drakulics elvtárs (trailerproducer/vágó: Duszka Péter Gábor; hangdizájner: Tőzsér Attila)
  • Arany Blende 2020, a Zsűri Bronz Blende díja: Déva (trailerproducer/vágó: Nagy V. Gergő; vágóasszisztens: Szalai Dani; hangmérnök: Terner Péter)
  • Zenebank.hu díja a legjobb zenéért és hangdizájnért: Foglyok (alkotók: Fehér Marcell és Deák Kristóf)

 

A díjátadó után egy rövid, retrospektív vetítéssel is készültek a szervezők, a magyar trailerek történetéből az 1940-es évektől napjainkig. Az NFI – Filmarchívum a ‘80-as évekig igazi különlegességeket ásott elő az alkalomra, amiket talán csak a készítés évében láthattak utoljára nézők.

Képek forrása: Arany Blende díjátadó: Czirják Pál; Arany Blende Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Ryan White: A kivégzőosztag
Thomas Vinterberg: Még egy kört mindenkinek
George Mendeluk: Keserű aratás
J Blakeson: Fontos vagy nekem

Más művészeti ágakról

irodalom

Legyen gyereknap Legyen gyereknap
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap
irodalom

Jól rontani Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap
színház

Hamlet, Titus és Célkereszt: mai fiatalok Shakespeare-ütközésekben Hamlet, Titus és Célkereszt: mai fiatalok Shakespeare-ütközésekben
A Webszínház Shakespeare/37 sorozata folytatódik
irodalom

Egy szó megtisztítása Egy szó megtisztítása
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés