bezár
 

art&design

2020. 10. 01.
Csendes pihenő címmel nyílik kiállítás a Képzőn
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Csendes pihenő címmel nyílik kiállítás a Képzőn Csendes pihenő címmel nyílik kiállítás a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A kiállító művészek, Bredár Bora, Csapó Dóra Gabriella, Kautzky Sára és Szalka Sára Villő az egyetem festő szakos hallgatói. A kurátor Martincsák Kata, aki szintén az intézmény hallgatója, képzőművészet-elmélet szakon tanul.

Csendes pihenő. Kétélű cím, benne van a közelmúlt kényszerű karanténjának még friss emléke. És magában hordozza a jelen nehézségeitől való eloldódás lehetőségét is, utal a gyermekkor mindennapjainak rítusára, a kötelező (sokszor ellenkezést kiváltó) délutáni alvásra. Innen már könnyű az álomra, emlékezésre, el- és visszavágyódásra, a nosztalgiára asszociálni. Keskeny a mezsgye a tárlat hívószavai között, mégis egészen különböző utakat nyitnak meg. Egy dolog azonban bizonyos: befelé forduló figyelem nélkül egyik út sem érhető el. A kiállított művek ennek az elmélyült szemlélődésnek a lehetőségét kínálják fel.

A kiállítást Mélyi József művészettörténész, egyetemi oktató nyitja meg, de a járványügyi helyzetre való tekintettel online zajlik majd.

Az eseményről további információ itt érhető el.

 

A kiállítás 2020. október 1. és 14. között tekinthető meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem aulájában, a járványügyi szabályok betartásával. 

Helyszín: 1384 Budapest, Andrássy út 69-71.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A lélek tájképei A lélek tájképei
A magyar performansz története 1966–2018 (6): Nyugati magyar performansz: Nagy József és a Jel Színház (1986-), Kerekes László (1988–2010)
Összehasonlító ideológiakritika az „Eddig minden rendben” és a „Lassú élet” kiállításokról
art&design

A hely és a tárgy szimfóniája A hely és a tárgy szimfóniája
Élménybeszámoló a Kiscelli Múzeum „Ragyogj!” című kiállításáról
art&design

Létjel-aktualizáció Létjel-aktualizáció
A magyar performansz története 1966–2018 (2): 1968, Bauer Sándor (1969), Galántai György és a Balatonboglári Kápolnaműterem (1970–73), Hajas Tibor (1974–79)

Más művészeti ágakról

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
irodalom

„A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek” „A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek”
Beszélgetés Tompa Andreával a Költő a nappaliban eseményén
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés