bezár
 

irodalom

2020. 10. 08.
Volt egyszer egy sorozat: a JAK füzetek – ezzel a címmel lesznek irodalmi estek a Kis Présházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Praemium művészeti estek elnevezésű programsorozat részeként a Kis Présház beszélgetéssorozatot szervez egykori JAK-füzetek, azaz a József Attila Kör Irodalmi Egyesület korábbi szerzőivel. A beszélgetések arra fókuszálnak, hogy mi történt a JAK-füzetesekkel kötetük megjelenése óta, milyen jövőbeli terveik vannak, hogyan alakult pályájuk az eltelt évek során. Az esteken a szerzők felolvasnak készülő műveikből is.

A JAK-füzetek sorozat az egyik legjelentősebb fóruma volt a fiatal írógenerációknak, számos jeles szerző itt jelenthette meg első próza- vagy verskötetét, tanulmányait vagy irodalmi kritikáit. A JAK-füzetek a JAK utolsó, csaknem tíz évében a Prae Kiadó társkiadásában láttak napvilágot, a kiadó, illetve a Kis Présház pedig úgy gondolta, fölidézi a legendás könyvsorozat egyes állomásait, és körbejárja, mi történt a szerzőkkel első publikációik óta.

A beszélgetéssorozat házigazdája az egykori JAK-füzetes költő, Nagy Márta Júlia. Ő a főszereplője az első beszélgetésnek is október 14-én, szerda este 7 órakor, akit Szarka Károly faggat majd az Ophelia a kádban című verseskötete megjelenése óta eltelt időkről.

A szervezők kérik, hogy csak egészséges vendégek menjenek be a kávéházba, aki bizonytalan magában, annak az utcán biztosítják hangszórón a műsor követését.

Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020
irodalom

Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig
A jó irodalom legfiatalabb helye – 1982-2018, JAK-füzetek
irodalom

Két esemény margójára Két esemény margójára
A Margó Irodalmi Fesztivál zárónapjáról

Más művészeti ágakról

Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az igazi siker sokszor láthatatlan Az igazi siker sokszor láthatatlan
Interjú Kiss Tibor Noéval sikerről, a skatulyák előnyéről és hátrányáról, valamint a párbeszédről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés