bezár
 

irodalom

2020. 10. 12.
„Dóra, el a kezekkel a könyvektől!”
A Szépírók Társaságának nyilatkozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Dóra, el a kezekkel a könyvektől!” Nyilatkozatban reagált a Szépírók Társasága a közelmúlt gyermekkönyv-pusztítással kapcsolatos eseményeire. „A Szépírók Társasága elítél minden olyan törekvést, ami kulturális értékek, nézetek megszüntetésére irányul” – írják. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatát.

NYILATKOZAT

„Megdöbbenéssel vegyes szánakozással figyeltük Dúró Dóra bukott politikus látványosra sikerült visszatérési kísérletét, aminek során először egy meseantológiát darált le, a “sikert” látva pedig később szét is tépett egy, tagtársunk által írt mesekönyvet.

Akár komikusnak is találhatnánk, hogy a magyar szélsőjobboldal maradványai gyerekmesékben látják meg legnagyobb ellenségüket - ha a könyvek megsemmisítése nem volna véresen komoly ügy, és nem ébresztene mindannyiunkban dermesztő emlékeket. Akárcsak az az ok, amely miatt ezek a könyvek megsemmisültek.

A Szépírók Társasága elítél minden olyan törekvést, ami kulturális értékek, nézetek megszüntetésére irányul, és nemcsak azért, mert tudjuk, hogy ez hova vezet. Hanem egyszerűen csak azért, mert ez borzasztóan ostoba, végtelenül otromba és sajnos beláthatatlanul veszélyes dolog. Még Dúró Dórátol is. Pedig, elhiheti, nagy elvárásaink nem voltak.

Dóra, el a kezekkel a könyvektől!

A Szépírók Társasága elnöksége”

A nyilatkozat a Szépírók Társasága Facebook-oldalán is megtekinthető.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Élőnek tűnő, döglött rombuszhal Élőnek tűnő, döglött rombuszhal
Linda Boström Knausgard, Isten hozott Amerikában, Jaffa Kiadó, 2020.
Barátság a négy fal között – POKET-Amigos kötetbemutató
irodalom

Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski
Fehér Enikő és Radisz Afrodité a Kis Présházban, 2020. 10. 28.

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
gyerek

Vigyázzatok a szellemtrutymóval! Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1. – A csúf csikipor
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés