bezár
 

zene

2021. 03. 24.
LEVEGŐT! fotóturné: A zenészek élete élő zene nélkül
50 zenekar és művész életét mutatja be a LEVEGŐT! fotósorozat
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Zeneipari és azon is túlmutató kulturális összefogássá nőtte ki magát egy ötlet, melyet a zene és a szabad levegő hiánya ihletetett. 30 zenekar részvételével indult a LEVEGŐT! projekt, mely médiatámogatók, szponzorok és magánemberek hitével mára 50-re duzzadt. A Larann.photo lencsevégre kapja, hogyan léteznek és lélegeznek élő zene nélkül zenészeink 2021-ben. Képek, interjúk, érzések, pillanatok, meg-, át- és túlélés képernyőre és vászonra feszítve.

A fotósorozat célja még szélesebb körben bepillantást engedni abba az élethelyzetbe és gondolatiságba, milyen érzés élő zene nélkül létezni egy zenei előadónak. Küldetéstudat és menedzsmentszemlélet jellemzi a Larann.photo csapatát, akik arra vállalkoztak, hogy felkutatják Magyarország számos ismert és alig exponált művészét, megmutatják a jelenkor zeneiparának drámáját, feszültségét, túlélőösztönét, emberi érzéseit és pillanatait. Ez a LEVEGŐT! fotóturné.

A kezdeményezés megkérdőjelezhetetlenül aktuális. Az élő zene hiánya levegőtlen tér a közönségnek, a zenészeknek pedig fullasztó élet. Az élettér beszűkülésével a kreativitás tör magának utat, hogy újra “legyen a zene mindenkié!” A komolyzenész, a rapper, a háttérvokálos, a frontember, a hangosító, a karnagy, az örök lázadó rocker és a fúzióban megnyugvó dzsessz-zenész együtt lélegezve enged be saját életterébe, melyet máskor utolsó menedékként zárna el.

Vad Fruttik, Ocho Macho, Firkin, Zselenszky Tamás, Oláh Ibolya, Dely Domonkos, Copy Con, TKYD, Antal Gábor Trió, Animal Cannibals, Pál Krisztina, Mike Gotthard, Nagy Hunor Attila, Barbaró Attila és a Bulibanditák, Plasticocean – akiknél eleddig megfordult a fotós csapat, hogy elkészítse a felvételeket. A többi művész kilétét pedig csak addig fedi titok, amíg a Larann.Photo tematikus napok keretében személyes élményekkel fűszerezve meg nem mutatja az elkészült tartalmakat.

A LEVEGŐT! sorozatot kreatív fotók, interjúk, videók, podcast formába öltött élménybeszámolók, rádiós spotok is színesítik, hogy az emberek, a közönség valódi korlenyomatot kaphasson arról, miként élnek ma a zenészek, milyen érzések dúlnak bennük, hogyan vészelik át a mindennapokat, miből nyerik az inspirációt és az életenergiát. Az elkészült alkotásokon olykor a valóság köszön vissza, máskor pedig a megélt gondolatok kreatív kivetülése – hit, dráma, düh, szeretet, hiány, színek, illatok alkotják a művészi teljességet.

A Larann.photo stábja az ismert közösségi médiában és online platformokon mutatja be az elkészült munkákat, valamint a fotóturné lezárultával a vírushelyzettel összhangban országos kiállítást is szerveznek, hogy egy gondosan összeállított csokorban testközelből is tapinthatóvá váljon, zenészként milyen volt létezni a pandémia alatt, és mindenki magába szívhassa a friss LEVEGŐT!

 Fotó: Larann.photo 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében

Más művészeti ágakról

színház

Kísérletek társadalmi célú színházra Kísérletek társadalmi célú színházra
Farkas Atillával, a Horizont Alkotócsoport egyik alapítójával beszélgettünk
irodalom

Hálózat- és kultúrafogyasztás Hálózat- és kultúrafogyasztás
Kulturális iparágak, kánonok és filterbuborékok. Szerkesztette Bárány Tibor, Hamp Gábor és Hermann Veronika. Typotex kiadó, 2020.
irodalom

Amikor az igazságnak több arca van Amikor az igazságnak több arca van
Szvjatlana Alekszijevics: Nők a tűzvonalban, Helikon, 2020.
színház

„Tetszik, ahogy”: avagy a szerelem zűr és zavar „Tetszik, ahogy”: avagy a szerelem zűr és zavar
A Webszínház Shakespeare/37 sorozatának Ahogy tetszik-átfogalmazása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés