bezár
 

zene

2021. 04. 21.
Macujev online dzsesszkoncertet ad a Müpa Home sorozatban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Macujev online dzsesszkoncertet ad a Müpa Home sorozatban Klasszikus zenei repertoárja helyett ezúttal könnyedebb oldalát mutatja be Gyenyisz Macujev a Müpa Home sorozatában. Az április 22-én este látható online koncertjén a világhírű orosz zongorista barátaival kifejezetten a magyar nézőknek szánt, exkluzív dzsesszműsort ad.

Gyenyisz Macujev játékát a hazai komolyzenekedvelők az elmúlt két évtizedben már több szólóesten, versenyművekben és kamaraprodukciókban egyaránt megcsodálhatták, többször fellépett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Mint írják, a virtuóz zongorista orosz zenészbarátaival e hónap elején Moszkvában rögzítette azt a koncertet, amely április 22-én 20 órakor látható online a Müpa Home sorozatában.

A zenész szenvedélyesen szereti a dzsesszt, korábbi nyilatkozatai és koncertjeinek ráadásszámai is rendszeresen tanúskodtak erről. A mostani koncerten nemcsak jól ismert dzsessz-sztenderdeket, Gershwin- vagy Rimszkij-Korszakov-műveket játszik, hanem saját szerzeményeiből is elhangzik néhány. A műsort olyan, komolyzenei színpadokon ritkán látható népi hangszerek fogják színesíteni, mint a közép-ázsiai domra vagy a balalajka. Utóbbit Oroszország egyik legfiatalabb zenészsztárja, a tízesztendős Anasztaszija Tyurina szólaltatja meg, Jaroszlava Szimonova pedig énekelni fog.

Az eseményről további információ itt olvasható.

A négyzetes kép forrása: mupa.hu
© Pavel Antonov

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Főszerepben a cselló és a zongora
Jean-Jacques Rousseau zeneszerzői munkássága
Fekete Zaj Fesztivál, 2022

Más művészeti ágakról

Piros orr mesék - kötetbemutató
A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
irodalom

Az Irodalmi Szemle legújabb lapszámbemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés