bezár
 

zene

2021. 10. 05.
A Purcell Kórus és Orfeo Zenekar koncertje indítja a Haydneum Nyitófesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Purcell Kórus és Orfeo Zenekar koncertje indítja a Haydneum Nyitófesztivált A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar koncertjével kezdődik hétfőn a Haydneum Nyitófesztivál a budapesti Müpában.

Az esten Joseph Haydn Te Deum Mária Terézia császárné tiszteletére, Johann Georg Albrechtsberger h-moll Miserere és Michael Haydn Szent Ferenc mise című műve hangzik el Vashegyi György, vezényletével. Fellép Hélene Guilmette szoprán, Marianne Beate Kielland mezzoszoprán, Bernhard Berchtold tenor és Stephan MacLeod basszus - olvasható a Haydneum - Magyar Régizenei Központ honlapján.

Kedden a Karmelita rendezvényteremben lép fel a Purcell Kórus (művészeti vezető Vashegyi György) és a Les Talens Lyriques Christophe Rousset vezényletével. A hangversenyen Joseph Haydn E-dúr Salve Regina című műve Kovács Ágnes szoprán, míg Gregor Joseph Werner Job című oratóriuma Joshua Ellicott (Jób), Grace Durham (Jób felesége), Fabien Hyon (Eliphas), Nicholas Scott (Leviathan) és Christian Immler (Teremtő) közreműködésével hangzik el.

Az Egyetemi templom ad otthont a Purcell Kórus és a Budapest Bach Consort szerdai koncertjének Szokos Augustin dirigálásával. Kalafszky Adriána szoprán, Balogh Eszter alt, Megyesi Zoltán tenor és Najbauer Lóránt basszus fellépésével Gregor Joseph Werner Mater dolorum, Esterházy Pál Harmonia Caelestis, Francz Wenzel Zivilhofer Alma Redemptoris Mater és Istvánffy Benedek Szent Benedek miséjének Kyrie és Gloria tétele szólal meg. A programra a belépés ingyenes.

A Capella Savaria, Bertalan Andrea (fuvola) és Kalló Zsolt (hegedű) szerdai koncertjén Michael Haydn A-dúr hegedűversenye és D-dúr fuvolaversenye, valamint Joseph Haydn B-dúr szimfóniája hallható a budapesti Zeneakadémia Solti termében.

A fesztivál zárásaként a Zeneakadémia Nagytermében Berecz Mihály (fortepiano) és a Freiburger Barockorchester (művészeti vezető Gottfried von der Goltz) 20 órától Carl Maria von Weber Preciosa-nyitányát, Johann Nepomuk Hummel a-moll zongoraversenyét és Joseph Haydn D-dúr "Csoda" szimfóniáját adja elő.

A magyarországi régizenei együttesek és művészek támogatásán túl zenetudományi kutatásokkal foglalkozik az idén megalakult Haydneum - Magyar Régizenei Központ.

Négyzetes kép forrása: www.mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bartók György válaszol
Beszélgetés Hargitai András audiovizuális művésszel az Extrasolar című performansz kapcsán
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baráth Bálint válaszol
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Úton lenni boldogság, frontra menni halál Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Interjú Fehér Renátóval, a ŠVEJK 100 antológia szerkesztőjével
irodalom

Tanítanak-e a könyvek? Tanítanak-e a könyvek?
Kerekasztal-beszélgetés a tankönyvpiacról
Áfra János és Szegedi-Varga Zsuzsanna közös kötetének bemutatója a MERSZ Klubban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés