bezár
 

zene

2021. 10. 10.
Csodagyerekek a Pannon Filharmonikusokkal
Varga Tibor emlékkoncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csodagyerekek a Pannon Filharmonikusokkal Október 18-án a Pannon Filharmonikusok ad koncertet Varga Tibor emlékére a Zeneakadémián – írja a zeneakademia.hu.

A hangverseny tisztelgés a 100 éve született világhírű hegedűművész, karmester és zenepedagógus Varga Tibor előtt. A Pannon Filharmonikusok vezető karmestere, Varga Gilbert édesapja személyiségjegyei közül a jövőépítést, tehetséggondozást emelte ki, amikor a világ legtehetségesebb csodagyerek hegedűművészei közül ötöt felkért a koncertre. Varga Tibor nagy hangsúlyt fektetett a fiatal tehetségek felkutatására, képzésükre, tehetségük felvirágoztatására. Az alig tizenéves versenygyőztes hegedűművészek játékukban ott hordozzák a legendás magyar hegedűiskola évszázados hagyományát, a gazdag műsor az ő repertoárjukból állt össze. Ezek a művészpalánták bizonyára a század legnagyobb hegedűművészei között foglalják majd el a helyüket. Dél-koreai, az Egyesült Államokban élő dél-koreai, szingapúri, svájci, valamint Bécsben élő magyar fiatal virtuóz, különböző egyéniségek lesznek tehát a reflektorfényben a világ minden tájáról. 

A koncerten közreműködik Edna Unseld, Laurentia Jinan Woo, Mariam Abouzahra, Seohyun Kim (hegedű), valamint a Pannon Filharmonikusok. Vezényel: Varga Gilbert.

Részletes műsorért és további információért látogasson el a Zeneakadémia honlapjára!

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bartók György válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baráth Bálint válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
irodalom

Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig
Kovács Gábor Szegedi Egyetemen tartott technológiakritikai előadásáról
színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés