bezár
 

színház

2021. 10. 21.
Indul a Keresztény Színházi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a Keresztény Színházi Fesztivál November 3-án Blaskó Balázs rendezésével, Csiky Gergely „A nagymama” című darabjával kezdődik a VII. Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban; a vasárnapig tartó rendezvényen az előadások mellett beszélgetésekkel, kiállítással és zenei programokkal is várják az érdeklődőket.

Az idén hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínház. A fesztivál fő témája továbbra is a kereszténység megélése, a szeretet parancsa és ereje, amely a művészet által nyer felmagasztosulást és útmutatást – idézték az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában a színház igazgatójának szavait.

Szkéné színház

Dörner György, aki 2012 óta irányítja a teátrumot, és 2022. február 1-jétől újabb öt évig vezetheti az Újszínházat, a műsorban elmondta: folytatja a korábban megkezdett a munkát, továbbra is magyar szerzők műveit játssza a színház. Mint mondta, kimeríthetetlenek a magyar szerzők, egyre több drámát és színházi előadásra alkalmas művet fedez fel. „Íratok színdarabot novellából és regényből is. Így például a Feltámadás Makucskán című művet, amelyet éppen most ír Fazekas István egy Szabó Dezső-novellából” – tette hozzá.

Mint mondta, Nagy Viktor rendező decembertől az Újszínház főrendezője lesz, Viczián Ottó színművész pedig művészeti vezetőként vesz részt a munkában.

A Keresztény Színházi Fesztivál előadásairól szólva kiemelte, hogy a szakralitásnak mindig jelen kell lennie egy művészi alkotásban. „Egy szívmelengető történet, legyen az akármilyen banális, az is közelebb visz bennünket a szereteten keresztül az éghez” – fogalmazott.

Az igazgató elmondta: a fesztivál nyitóelőadása Blaskó Balázs rendezésében Csiky Gergely A nagymama című darabja lesz. Szintén a nyitónapon az Újszínház Galériában nyílik Mayer István, a népművészet mestere, szobrászművész és szemeskályha készítő mester kiállítása.

A zárónapon, november 7-én tűzik műsorra Bártfay Rita rendezésében Fazekas István Zrínyi Ilona című történelmi monodrámáját a Bubik István Stúdiószínpadon. Este mutatják be a Csíksomlyói passiót a nagyszínpadon, Nagy Viktor rendezésében. Az előadáshoz Rossa László a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot készített, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával. Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja.

A négyzetes kép forrása: Keresztény Színházi Fesztivál

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról
színház

Jónak lenni Jónak lenni
A szecsuáni jó ember az Örkény Színházban
színház

A közös teherviselés abszurd musicalje A közös teherviselés abszurd musicalje
Minden negyedik a Radnóti Tesla Laborjában
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés