bezár
 

színház

2021. 11. 01.
Climate Change Theater Action Budapesten
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A klímaváltozás dilemmáiból és veszélyeiből inspirálódva, budapesti előadóművészeket összefogva egy félnapos programmal várja a nézőket 2021. november 7-én 3 órától a Hungary L!ve Művészeti Alapítvány.

A kétévente megrendezett Climate Change Theater Action eseménysorozat egy kanadai társulat kezdeményezése, amelyet idén először tartanak meg Budapesten. Az alkotások kiindulópontja az “Új Zöld Megállapodás” - egy törvényjavaslat, amely az üvegházhatás csökkentését célozza egyéb társadalmi problémákat is figyelembe véve - a budapesti esemény pedig tágabban foglalkozik a klímaváltozással járó vagy azt okozó jelenségekkel.

Szkéné színház

Lesznek külön erre az alkalomra készült táncszínházi előadások, helyspecifikus performansz a Szabadság-híd közepén, interaktív performansz a Szent Gellért téren a Létra Kulturális Egyesület készülő darabjából, bent is, kint is játszódó jelenetek, monológ, táncfilm és egy méhek világába kalauzoló lakomával végződő előadás is, a Banquet for Bees.

A művészek szeretnék felhívni a város figyelmét a problémákra illetve az ENSZ éghajlatváltozási konferencián résztvevő vezetőket emlékeztetni a párizsi egyezményben foglalt vállalásaikra, annak érdekében, hogy ne haladja meg a globális felmelegedés a +1,5 ºC-ot.

A Magyar Természetvédők Szövetségével szakmai partnerségben, a World Climate March felhívásra reagálva a nézőközönség és az előadók 1,5 kilométert fognak sétálni a Fővám tértől a Hungary L!ve Studio-ig.

Alkotók és előadók: Banquet for Bees - Pro Progressione, Létra Kulturális Egyesület, Boncz Ádám, Marofka Mátyás, Bach Zsófia, Fenyvesi Bálint, Molnár Bence, Paula Párducz, Kemelo Shelapelo, Andrés Martínez, Kozma Zsófi Rebeka, Béres Bíborka, Léda Varga, Helén Tamaskó, Enikő Szili, Inês Filipe Da Silva, ZéróPlusz Táncstudió

Időpont és helyszín: a program 2021. november 7-én 15:00-kor kezdődik a Fővám téren, ahonnan várhatóan 17:15-re érünk Hungary L!ve stúdióba, részletes program leírás a Facebook eseménynél megtalálható.

Szakmai partnerek és támogatók: Boros Anna, Levko Esztella - Hungary L!ve Művészeti Alapítvány, Magyar Természetvédők Szövetsége

Koncepció és szervezés: Kozma Zsófi Rebeka és Béres Bíborka

Kép: Bakondi Flóra - @flobaq

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A túlmozgás nem diszfunkció A túlmozgás nem diszfunkció
Beszélgetés Grecsó Zoltánnal
színház

A közös teherviselés abszurd musicalje A közös teherviselés abszurd musicalje
Minden negyedik a Radnóti Tesla Laborjában
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Percek percegnek Percek percegnek
Simkó Beatrix: A kredenc a pincében maradt című előadásról

Más művészeti ágakról

art&design

Viktoriánus avantgárdok Viktoriánus avantgárdok
Bevezetés a preraffaelita művészetbe – 1. rész
Interjú Palojtay János zongoraművésszel a zenei pálya buktatóiról, dilemmáiról, örömeiről
8. Budapest International Documentary Festival
Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés