bezár
 

zene

2021. 11. 11.
Csordás Klára és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Csordás Klára és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje A klasszikus zene kedvelői a közelgő ünnepek előtt sem maradnak izgalmas program nélkül. December 4-én a rendkívül gazdag repertoárral rendelkező drámai mezzoszoprán énekművész, Csordás Klára repít minket a barokk és romantikus muzsika fénykorába az Anima Musicae Kamarazenekarral a páratlan Nádor teremben – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal. 

Ezen a varázslatos estén Frank, Stradella, Händel és Caccini áriái mellett hallhatjuk a közkedvelt Holberg-szvitet is, amelynek érdekessége, hogy eredetileg zongorára alkotta meg Edvard Grieg, aki később vonószenekarra is átdolgozta. Az estén pár órára visszatérhetünk a korábbi évszázadok zenei klasszikusaihoz, ebben vezetőnk az Anima Musicae Kamarazenekar és Csordás Klára operaénekesnő, aki egyenesen Párizsból érkezik a budapesti koncertre. Az eseményt Dvořák leghíresebb tanítványa, Josef Suk Esz-dúr szerenádja zárja, aki mestere kérésére komponálta magával ragadó alkotását. Suk a művet 1892-ben írta, és hamarosan híressé vált vele. Csordás Klára gyönyörű hangja tovább emeli a rendkívüli előadás fényét, amelyet szeretettel ajánlunk az igényes zenekedvelőknek.

További információért és jegyvásárlásért kattintson az alábbi linkre!

Négyzetes kép a leadben: ©Felvégi Andrea 
Facebookos kép készítője: ©Felvégi Andrea

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Barta Gergely válaszol
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés