bezár
 

irodalom

2021. 11. 16.
Termékeny félreértés – kötetbemutató Budapesten
Áfra János és Szegedi-Varga Zsuzsanna Termékeny félreértés című kötetének bemutatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Termékeny félreértés – kötetbemutató Budapesten A szerzőpáros, Áfra János költő, valamint Szegedi-Varga Zsuzsanna képzőművész személyes jelenlétében mutatják be a Termékeny félreértés című kötetet november 19-én, pénteken a MERSZ Klubban.

A 2020-ban megjelent Termékeny félreértés / Productive Misreadings című kísérleti könyvet (Tillmann J. A. kritikája a prae.hu portálon) a kötet szerzői, Áfra János költő, az Alföld folyóirat szerkesztője, valamint Szegedi-Varga Zsuzsanna képzőművész (interjúnk vele a KSMM-projektben) közösen mutatják be 2021. november 19-én a Mersz Klubban. A beszélgetést Falcsik Mari költő moderálja, a vendégeket 18 órától fogadják, az est programja 19 órától kezdődik.

A többnyelvű, művészetközi kísérletezés eredményét idén egy Los Angeles-i kiállításon is bemutatták. A színes, nagyméretű, a kép-szöveg viszonnyal és a klímakrízissel kapcsolatos kérdéseket is felvető kiadvány az Új Alföld Könyvek sorozat részeként jelent meg a COVID-19 járvány hazai berobbanása előtt, a karantén miatt elmaradt budapesti bemutatót pótolva.

Termékeny félreértés

Szombathy Bálint így ír a kötetről: „(V)ártam már nagyon egy olyan teljesítményre, amely előrelépést mutatna az új nyelvi kiterjesztések felé, s amely a szemléletváltás esélyét hozná el. Kétségem sem volt, hogy ennek a lehetőségét a digitális művészetben rejlő nyelvi távlatokban lehet megtalálni. Most már tudom, 2020-ban immár ez is megtörtént, mégpedig a magyar könyvkiadásban.”

Az esten a kötet verseiből Áfra János olvas fel az Opál Színház fónikus-zenei performansza keretében – ének/hang: Brenner Zoltán, Falussy Mira, Litván Ádám és mások, zene: Kreutz László (e-dob). A műsort Lantos László Tricepsz rendezte.

Helyszín: Mersz Klub, Budapest VIII., Csobánc u. 10.

További információk: https://www.facebook.com/events/375927667649317

A négyzetes kép forrása: Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A középgeneráció Kertész Imréről A középgeneráció Kertész Imréről
Online könyvbemutató
Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
irodalom

Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig
Kovács Gábor Szegedi Egyetemen tartott technológiakritikai előadásáról
irodalom

Felbolydul az alvilág Felbolydul az alvilág
Bemutatták Sepsi László Termőtestek című regényét (Jelenkor Kiadó, 2021)

Más művészeti ágakról

art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról
gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés