bezár
 

színház

2021. 12. 08.
Karácsonyi kerekasztal beszélgetést szervez a Hungary L!ve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A soron következő L!ve Talks témája a külföldi oktatási és szakmai lehetőségek perspektívái és kihívásai.

A meghívott vendégek olyan fiatal színházi alkotók, akik jelentős külföldön szerzett szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Amerikában, Olaszországban, Angliában vagy Németországban végeztek színművészeti egyetemet, majd elhelyezkedtek a szakmában. A beszélgetés során a résztvevők megosztják tapasztalatainkat és információikat a külföldi szakmai lehetőségekről, a különböző egyetemek struktúrájáról, a felvételi folyamatáról és követelményeiről továbbá arról, hogyan lehet elhelyezkedni az egyetemi diploma megszerzése után.

Szkéné színház

Vendégek:

Boncz Ádám színész, aki a New York-i Lee Strasberg Theatre and Film Institute-ban végzett színészként, Fátyol Hermina színésznő, casting director, aki dolgozott színházban Olaszorszagban, Iránban, több évig élt Kairóban, Kozma Zsófi Rebeka színésznő, a színházi alapképzését a New York-i CUNY Hunter College Theater Departmentjén kapta, Levko Esztella színésznő, aki tanult és dolgozott Londonba, Moszkvában és Lengyelországban, és Wrochna Fanni színésznő, aki filmszínész szakon szerzett diplomát a Római Filmművészeti Egyetemen.

Az eddigi L!ve Talks beszélgetések alkalmával a világ különböző országaiban élő színházi alkotók, oktatók és menedzserek szólalnak meg, olyanok, akiknek munkája és véleménye formálja a nemzetközi színházi szakmát. A beszélgetések célja, hogy a külföldi szakemberek és alkotók tapasztalataikat, tudásukat megoszthassák a magyar közönséggel.

Fontosnak érezzük, hogy fenntartsuk a szakmai dialógust, hogy platformot teremtsünk a különböző társadalmi, művészeti kérdések és dilemmák megvitatására.”

A beszélgetéssorozat hiánypótló módon egyszerre szolgálja a nemzetközi kapcsolatok építését, valamint azok láthatóvá tételét hazánkban.

A beszélgetések eddigi vendégei voltak:

Christoph Gawenda a német Schaubühne társulatának tagja, Ivan Medenica a BITEF Nemzetközi Színházi Fesztivál művészeti vezetője, Rácz Anikó a SÍN produkciós menedzsere, Kristin Marting a New York-i Here Arts Center művészeti vezetője, Karafiáth Orsolya író,  Barda Beáta a Trafó művészeti vezetője, Annie Saunders amerikai színházi rendező, Láng Annamária színésznő, Christina Liata a görögországi Onassis Foundation művészeti vezetője, és még sokan mások.

L!ve Talks Trailer:

Helyszín: Hungary L!ve Studio, 1111, Kende utca 3.
Időpont: 2021. december 20. 19:00

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Átrium Színház A trianoni csata című előadásáról
A Fővárosi Nagycirkusz premier-előadása békét és összetartozást hirdet
színház

(L)égibaleset (L)égibaleset
Lackfi János Hinták című darabja Tarjányi Krisztina Irma és Molnár Enikő előadásában az Óvóhelyen
színház

Falábú Ady Falábú Ady
Avagy kapudöngető lélektani kisprózák a Szkéné színpadán

Más művészeti ágakról

gyerek

Történetmesélés verssel és rakétával Történetmesélés verssel és rakétával
A Bolygó Bogozó negyedik beszélgetéséről
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.
gyerek

El kellett mozdulni a mesevilág felé El kellett mozdulni a mesevilág felé
Interjú Molnár T. Eszter írónővel és Török Zoltán természetfilmessel
art&design

Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására
Beszámoló a Poszthumanizmus és képzőművészet című beszélgetésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés