bezár
 

art&design

2022. 07. 01.
A Szög-Art Egyesület kiállításával nyit a szegedi Wágner-udvar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szög-Art Egyesület kiállításával nyit a szegedi Wágner-udvar Az idén harmincéves Szög-Art Művészeti Egyesület kiállításának megnyitójával kezdődik el szombaton a Szegedért Alapítvány nyári programsorozata a Wágner-udvarban - tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t.

Az alapítvány 2017 óta szervez nyaranta kulturális programokat a klasszicista stílusban emelt 19. századi belvárosi polgárház udvarán. A fellépők között többen is a szervezet által támogatott fiatal tehetségek, illetve az alapítvány korábbi díjazottjai.

Hagyomány, hogy minden évben Szegedhez kötődő alkotó, alkotók tárlatával indul a programsorozat. Idén a jubileumát ünneplő Szög-Art tizenegy művészének 22 kisplasztikáját láthatja a közönség augusztus 21-ig. A fém, fa és kőszobrok alkotói: Beyer Volker, Brzózka Marek, Darázs József, Farkas Pál, Fritz Mihály, Kalmár Márton, Popovics Lőrinc, Sejben Lajos, Szabó Tamás, Szathmáry Gyöngyi és Székó Gábor. A tárlat megnyitóján az Argenteus Hangműhely koncertezik.

A különleges hangulatú Wagner-udvar kamara-előadások ideális helyszínéül szolgál. Július 7-én délután a gyerekeket és a fiatalokat várják. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bartók Béla Művészeti Karának együttese az ütőhangszerek világába kalauzolja a közönséget, a koncert után a megszólaltatott hangszereket kézbe is vehetik és kipróbálhatják a látogatók. A szoborkiállításon pedig egy képzőművész kíséri végig a gyerekeket.

Július 11-én este a Kosztándi Vonósnégyes muzsikál a Wagner-udvaron. A műsoron népszerű művek csendülnek fel, többek között a bécsi klasszikusok, Haydn, Mozart és Beethoven darabjai. Az esten föllép Szilágyi Annamária színművész, aki versekkel és prózai részletekkel gazdagítja a zenei élményt. Július 27-én este 18 órakor az SZTE Bartók Béla Művészeti Karon oktató Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid tanítványai - Krizsány Csenge, Horváth Bálint, Kollár Martin - adnak gitárkoncertet. Az est különlegessége, hogy a programot úgy állították össze, hogy az végigkíséri a hallgatót a gitár és a gitármuzsika történetén, a hangszer 15. századi megjelenésétől a mai modern zenéig.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/pages/Wagner

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kurultaj, 2022
Első alkalommal adták át a Jerger Krisztina-díjat

Más művészeti ágakról

Mán-Várhegyi Réka: Vázlat valami máshoz, Magvető Kiadó, Budapest, 2022.
Elmesélhető múltról és megélhető jelenről Gabriela Adameşteanuval és Esther Kinskyvel a Dunafeszten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés