bezár
 

zene

2022. 11. 12.
EEnlarge Europe - Hogyan hallgatunk zenét?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az öt ország összefogásában működő EEnalrge Europe idén ismét megcsinálja a zenehallgatási, koncertre járási szokásokat mérő kutatását – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

A kulturális és zenei szektorban alig néhány éves jelentés méri globálisan vagy nemzeti szinten, mi is történik a zeneiparban a gazdasági oldalon, de lényegében semmilyen adattal nem rendelkezünk arról, hogy egy átlagos ember mennyit költ zenére, milyen egyedi szociológiai trendek és viselkedési minták uralják a szektort, főképp az élőzenei életben. Az EEnlarge Europe azt tűzte ki céljául, hogy olyan területekről gyűjtsön adatokat és információkat, amit korábban még nem kutattak, a kutatást pedig évente megismétlik, hogy a trendek változásait is mérni tudják. Ez a friss tudás segíteni fogja nem csak a kis klubokat, de zenészeket, fesztiválszervezőket, a teljes kulturális szektort, ezért őszintén hálásak, ha a kérdőív kitöltésével segítjük a munkájukat.

Az EEnlarge Europe kis klubok összefogása és tudásmegosztási projekt, öt ország határain átívelve, kifejezetten annak a szektornak az igényeire szabva, ahol minden zene kezdődik. Céljuk ezzel a kutatással, hogy jobban megértsék a közönséget: hogyan hallgatunk zenét online és offline, hogyan hatott mindannyiunkra a pandémia mentálisan és gazdaságilag, hogyan használjuk a közösségi médiát élőzenei kontextusban. Ezt a friss tudást arra fogják használni, hogy hatékonyabban tudják talpra állítani a szektort ezután a hosszú és erősen kihívásokkal teli időszak után. 

A kérdőív az alábbi linken érhető el hat nyelven.

Fotók: EEnlarge Europe Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szőcs Márton válaszol
Bartók Béla zenéjének tovább élése a jazzben 1.
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.

Más művészeti ágakról

Dubinyák Réka: Ali, a magyar jezidi
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
Légrádi Gergely: Alkalomadtán
Keresztes Szent János: Vers az isteniről című írása kapcsán – fordította Takács Zsuzsa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés