bezár
 

art&design

2010. 01. 18.
A világ legnagyobb Buddhája Vietnamban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ legnagyobb jade Buddha-szobrát faragják ki Vietnamban.
Dao Trong Cuong vietnami bányatulajdonos a 35 tonnás tömböt tavaly vásárolta Mianmarban kétmillió dollárért (372 millió forintért): magassága 3 méter, szélessége és mélysége pedig 2-2 méter.

A tömböt októberben szállították Vietnamba, azóta 50 művész és szobrász dolgozik az alkotáson.

A Buddha-szobor, amelyet a tervek szerint két év alatt fejeznek be, 20 tonnát nyom majd, és ezzel a bányatulajdonos reményei szerint bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe. A vállalkozóról az a hír járja, hogy befolyásos személyiség, a kormányfőt is barátai között tudhatja.

A Guinness-kiadványban jelenleg nem szerepel a világ legnagyobb jade Buddha-szobra címszó. A vietnami média szerint azonban létezik ilyen szobor: 4 tonnát nyom, magassága pedig eléri 2,7 méter. Tavaly több vietnami és ausztráliai buddhista szentélyben is bemutatták.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

irodalom

Egy szamosújvári polgár karikatúrája Egy szamosújvári polgár karikatúrája
Törös Tivadar Áfgánistán Vártán levelei című tárcagyűjteménye elé (Romanika Kiadó, Budapest, 2019.)
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019
(Utóhang egy kerekasztal-beszélgetéshez)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés