bezár
 

art&design

2010. 03. 02.
Neolux Panoptikum - Kiállítás a Miskolci Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Neolux Panoptikum elnevezéssel különleges kiállítással várja az érdeklődőket csütörtöktől a Miskolci Galéria: Kovács Budha Tamás és Tábori András tárlatán a városi térhez és a lokális problémákhoz kapcsolódó kérdésfeltevésekre reflektáló filmdokumentációk, videóanimációk, grafikák és fotóalapú munkák is megjelennek.
Barázda Eszter, a Miskolci Galéria sajtóreferense az MTI-nek kifejtette: a kiállítás előzménye egy kéthetes miskolci alkotóházi ösztöndíj, amelynek részeként az alkotók (Tökmag Gruppo) a városi térhez kapcsolódó és a lokális problémákra reflektálva hozták létre művészeti alkotásaikat.

Céljuk egyrészt Miskolc lakótelepi firkáinak felkutatása, feltérképezése, dokumentálása és kategorizálása, másrészt ezeknek a firkáknak a naiv formavilágát felhasználó videók elkészítése volt - mutatott rá a szóvivő.
Beszámolt arról, hogy a programot a Kortárs Művészeti Intézet szervezi a "vízuM"-ban, azaz a Miskolci Galéria kamaratermében, amely ez év januárjától kortárs művészeti kiállítótérré vált és a Miskolci Kortárs Művészeti Intézet kiállításainak, projektjeinek ad helyet.

A névválasztás magában hordozza a helyszín célkitűzéseit: a "vízuM" olvasata kettős. "Egyrészt olyan hazai és nemzetközi szinten elismert programot és bemutatkozási lehetőséget szeretnénk kínálni a pályakezdő művészeknek, ami akár a belépőjük is lehet a művészeti életbe; másrészt a kiállítások, projektek és a hozzájuk szervesen kapcsolódó tárlatvezetések jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a nagyközönség a kortárs művészettel megismerkedjék" - fűzte hozzá a sajtóreferens.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron

Más művészeti ágakról

irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés