bezár
 

art&design

2010. 03. 03.
München a sörfesztivál 200. szülinapjára készül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bár csak ősszel rendezik meg, már most a világhírű sörfesztivál kétszázadik születésnapjára készül a németországi München.
A világ egyik legnagyobb népünnepélyeként számon tartott fesztivál a kerek évforduló alkalmából idén egy nappal tovább tart majd, és már a hivatalos megnyitót jelentő csapra verés előtt, külön helyszínen bemutatják a rendezvény gyökereit - döntötte el szerdán a müncheni városvezetés.

Neve ellenére az Oktoberfest idén is szeptemberben kezdődik, 17-én lovasverseny és nosztalgiafalu várja a látogatókat. A fesztivál október 4-én zárul.

A városatyák döntése értelmében kivételt tesznek a dohányosokkal is, a jubileum alkalmából a sátrakban nem fogják büntetni, ha valaki rágyújt. (Ez már csak azért is érdekes, mert nyáron népszavazást tartanak a szigorúbb dohányzási tilalomról.)

A kerek évforduló alkalmából Gabriele Weishäupl, a rendezvény igazgatója a szokásos hat milliónál is több látogatóra számít. "A jubileum okán a világ még inkább figyel majd a sörfesztiválra" - vélekedett

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Művészek a járvány idején#3 Művészek a járvány idején#3
Interjú Bartha Ágnessel a kialakult helyzetről, otthonmaradásról, és tervezett munkákról
art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
A Lehetnék bárki című antológiáról
Judd Apatow: Staten Island királya


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés