bezár
 

irodalom

2008. 03. 08.
Memoár vagy fikció?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Memoár vagy fikció? Életrajz vagy fikció? Mi történik, ha az életrajzi regényként eladott kötet szerzőjéről saját testvére rántja le a leplet... Mehet minden a zúzdába?
A múlt héten látott napvilágot a hír, miszerint a világ számos országában sikert aratott, meg is filmesített holokauszt-memoár kitalált történet - írja a BBC. Most pedig itt az újabb leleplezés: a Love and Consequences: A Memoir of Hope and Survival című amerikai regényről derült ki, hogy nem más, mint fikció.

Az önéletrajzi regényként megjelentett szöveg elbeszélője egy fehér lány, akit nevelőszülőknél helyeznek el, majd kábítoszert árultatnak vele Los Angeles utcáin. Margaret B. Jones, a regény írója - aki a valóságban Margaret Seltzer néven született - azonban a kaliforniai San Fernando Valley egyik jól szituált negyedéből származik, és nem is nevelőszülők nevelték, ahogyan azt az életrajzinak nevezett kötetben állítja.

A kötet kiadója visszarendelte az eddig eladott könyveket, és az írónő könyvebemutató körútját is lemondta. A könyv egyébként 19000 példányban jelent meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
irodalom

Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is
Bemutatták Horváth Márk legújabb könyvét, Az antropocént
Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021
Bemutatták Ingo Schulze Jóravaló gyilkosok című regényét

Más művészeti ágakról

Shannon Murphy: Amíg tart a nyár
színház

Akinek vaj van a fején Akinek vaj van a fején
George Bernard Shaw: A szerelmesek házai (Radnóti Színház a Városmajorban)
Chloé Zhao: A nomádok földje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés