bezár
 

art&design

2010. 05. 26.
A halál, amelyet élni szeretünk
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dr. Máriás Béla és Menyhárt Menyus Tamás közös kiállítás nyílik meg május 28-án 20 órakor a Roham Galériában A halál, amelyet élni szeretünk címen!
Május 28-án, a ROHAM Galériában új kiállítást nyitunk meg, ahol két karakterisztikus művész munkássága metszi egymás pályáját. Dr. Máriás Béla és Menyhárt Menyus Tamás előállított művei a befogadók elméjét serkentő tartalommal bírnak, és különleges értékük, hogy jókora tennivágyásról tanúskodnak. Mindkét művész kedveli a humort és az iróniát az alkotásaiban, amelyeken keresztül egyéni attitűdjüket nyomatékosítják. A kiállításon a két alkotó utóbbi éveinek emblematikus olajképei és rajzai kerülnek ki a falakra.
 
„Ha a művész az irányító bizottság vagy a zsűri kegyeit nem élvezte, gyakorlatilag semmi lehetősége nem volt, hogy legalább valamilyen közismertségre szert tegyen. Csak az eladás szempontjai érdeklik őket. Én viszont azért festek, hogy a saját egyéniségemet megtaláljam. A művész számára nincs kínosabb, mint ha olyan megbízónak kell művet szállítania, s olyan megbízótól kell pénzt elfogadnia a műért, aki nem áll teljes szívével s értésével a művész mellett – furcsa protektor szerep. Nem függhetek olyasvalakitől, aki ellen küzdenem kell. Pénz visszajut, kép megtart. A művész nem kalmár. Fontosabb a becsület, mint a kamat. A türelmetlenség a kortárs művésznek a legnagyobb ellensége.” - Menyus.
(írta: Bernát Judit)
 
Megnyitó: 2010.05.28. 20.00
A kiállítást a két művész performansza nyitja meg.

A megnyitó után 21 órától zenél a Kata valami, majd a Tudósok!
 
A kiállítás megtekinthető június 16-ig.
 
 
 
Budapest, VIII.ker, Vas utca 16.
Nyitvatartás: K-SZo: 14.00-20.00

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

Művészek a járvány idején#3 Művészek a járvány idején#3
Interjú Bartha Ágnessel a kialakult helyzetről, otthonmaradásról, és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

Andrew Rossi: Az igazság nyomában: Félretájékoztatás és az álhírek ára
A Lehetnék bárki című antológiáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés