bezár
 

art&design

2010. 12. 09.
Műkincseket árverezett el a Playboy
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy New York-i árverésen 266 ezer dollárért (55,8 millió forintért) kelt el Salvador Dalí egy akvarellje, amely Hugh Hefner, a Playboy alapítójának hálószobáját díszítette.
Az aktkép árát előzőleg 100-150 ezer dollár (20-30 millió forint) körülire becsülték.

A Playboy magazin összesen 125 műalkotást árverezett el szerdán a Christie's aukciósház árverésén.

A kép egyike annak a tizenegy műnek, amelyet egykor beválasztottak a magazin által 1967-ben meghirdetett pályázat legjobb alkotásai közé: a Playboy művészeket kért fel, hogy készítsenek az erotikus lap által inspirált alkotásokat.

Még magasabb áron talált új gazdára Tom Wesselmann ugyancsak erotikus kisugárzású, vörösre festett szájat ábrázoló olajfestménye: a Mount No. 8 (A nyolcas számú száj) című képet csaknem 1,9 millió dollárért (398 millió forintért) vitték el. Az 1966-ból származó kép árát 2-3 millió dollárra becsülték korábban.

Az árverésen 80 fotó, számos kortárs kiállítási mű és 24 képregény került kalapács alá. Szinte mindegyik tárgyat láthatták már a magazin olvasói.
Aaron Baker, a Playboy művészeti kollekció kurátora szerint a magazin chicagói raktárában egy mintegy ötezer kortárs műtárgyból és több mint húszmillió fotóból álló archívumot őriznek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

irodalom

Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel
A Magvető Kiadó főszerkesztője sütött-nőzött hanuka előtt a Csányi5 Vendégkönyv sorozatában
irodalom

Egy szamosújvári polgár karikatúrája Egy szamosújvári polgár karikatúrája
Törös Tivadar Áfgánistán Vártán levelei című tárcagyűjteménye elé (Romanika Kiadó, Budapest, 2019.)
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019
Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés