bezár
 

art&design

2010. 12. 11.
Gödöllőt bemutató fotókiállítás nyílt Beregszászon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gödöllő nevezetességeit bemutató testvérvárosi fotókiállítás nyílt szombaton Beregszászon.
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Gross Arnoldról elnevezett termében megnyílt tárlaton mintegy száz fénykép ad ízelítőt a Beregszásszal évek óta testvérvárosi kapcsolatokat ápoló Gödöllő történelméből. Kapcsolódási pontot jelent a két város között az is, hogy Gödöllő anyagilag támogatta a beregszászi magyar főiskola épületének rekonstrukcióját.

A kiállítást megnyitó beszédében Gémesi György gödöllői polgármester elmondta: mivel 2011-ben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét, s Gödöllő kiemelt uniós elnökségi helyszín lesz, azt szeretné, hogy ez az esemény közelebb hozza a várost és a határon túli magyar közösségeket; így az utóbbiak is részesülhessenek az anyaország sikereiből és átérezhessék a gondjait. A fotókiállítás is "a magyar nemzetrészek együvé tartozásának érzését" hivatott erősíteni - tette hozzá.

Bacskai József beregszászi magyar főkonzul köszöntőjében a magyar-magyar kapcsolatok erősítésének fontosságát hangsúlyozva arra kérte Gödöllő polgármesterét, tegye lehetővé, hogy minél több gödöllői lakos látogasson el Beregszászra, s a kárpátaljai városból is minél többen kereshessék fel a történelmi magyar kisvárost.

Gajdos István, Beregszász polgármestere reményét fejezte ki, hogy a fotókiállítás megnyitásához kapcsolódó találkozója Gémesi Gyöggyel élénkíti a két testvérváros kulturális és gazdasági együttműködését.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*

Más művészeti ágakról

irodalom

Fantomsorsok Fantomsorsok
Bjarte Breiteig: Fantomfájások, Noran Libro, 2019
Tom Hooper: Macskák
színház

Hoztam is, meg nem is Hoztam is, meg nem is
Szeretett vezérünk őspremier a Szkéné Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés