bezár
 

art&design

2010. 12. 11.
Gödöllőt bemutató fotókiállítás nyílt Beregszászon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gödöllő nevezetességeit bemutató testvérvárosi fotókiállítás nyílt szombaton Beregszászon.
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Gross Arnoldról elnevezett termében megnyílt tárlaton mintegy száz fénykép ad ízelítőt a Beregszásszal évek óta testvérvárosi kapcsolatokat ápoló Gödöllő történelméből. Kapcsolódási pontot jelent a két város között az is, hogy Gödöllő anyagilag támogatta a beregszászi magyar főiskola épületének rekonstrukcióját.

A kiállítást megnyitó beszédében Gémesi György gödöllői polgármester elmondta: mivel 2011-ben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét, s Gödöllő kiemelt uniós elnökségi helyszín lesz, azt szeretné, hogy ez az esemény közelebb hozza a várost és a határon túli magyar közösségeket; így az utóbbiak is részesülhessenek az anyaország sikereiből és átérezhessék a gondjait. A fotókiállítás is "a magyar nemzetrészek együvé tartozásának érzését" hivatott erősíteni - tette hozzá.

Bacskai József beregszászi magyar főkonzul köszöntőjében a magyar-magyar kapcsolatok erősítésének fontosságát hangsúlyozva arra kérte Gödöllő polgármesterét, tegye lehetővé, hogy minél több gödöllői lakos látogasson el Beregszászra, s a kárpátaljai városból is minél többen kereshessék fel a történelmi magyar kisvárost.

Gajdos István, Beregszász polgármestere reményét fejezte ki, hogy a fotókiállítás megnyitásához kapcsolódó találkozója Gémesi Gyöggyel élénkíti a két testvérváros kulturális és gazdasági együttműködését.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Shakespeare Amit akartok (Vízkereszt) a Szkénében
Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés