bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Újabb ajánlat a Golgotára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb ajánlat érkezett Munkácsy Golgota című festményére: Aszalós Sándor debreceni vállalkozó 2,7 milliárd forintot kínál a jelenleg Pákh Imre tulajdonában lévő festményért - írta kedden a Hajdú-bihari Napló.
A lap egy nappal korábban arról számolt be, hogy amerikai vevő is érdeklődik a Munkács Krisztus-trilógiájának híres darabja iránt, velük szeptember 8-án New York-ban találkozik Pákh Imre.

A lap szerint az új jelentkező, a debreceni Metalstal Kft. tulajdonosa - ha megszerezné a Golgotát - nem tartaná a cívis városban, hanem a Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban állítaná ki, hogy minél többen láthassák.

A kép esetleges eladása egyébként - mint az újság korábban megjegyezte - nem csak Pákh Imrén múlik, mivel az alkotás feletti rendelkezés jogát átadta a Munkácsy Alapítványnak, amelynek kuratóriumi tagjai között van Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke sok más ismert közéleti és tudományos személyiség mellett.

A Hajdú-bihari Naplónak a kép esetleges eladásában illetékes alapítvány vezetőjét nem sikerült elérnie.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
színház

Hoztam is, meg nem is Hoztam is, meg nem is
Szeretett vezérünk őspremier a Szkéné Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés