bezár
 

irodalom

2012. 01. 15.
Bibliai receptek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ legolvasottabb művében, a Bibliában szereplő ételek receptjeit mutatja be az Egy asztalnál Ábrahámmal című olasz könyv. A szerzők az eredeti Ó- és Újtestamentum-beli alapanyagokat is felkutatták.

prae.hu

Andrea Ciucci atya, Biblia-kutató tudós és Paolo Sartor teológus húsz fejezetben hatvan receptet sorakoztatott fel az Edizioni San Paolo, egyházi kiadónál a közelmúltban megjelent A tavola con Abramo című könyvben.

Klasszikus receptkönyvről van szó, amelynek a forrása számít rendkívülinek. Az első, Mózesnek szentelt fejezetben a megfelelő bibliai részben fellelhető ételek találhatók: zöldséges csirke, csőben sült hagyma, grillezett bárány, fürj sivatagi módra, mandulás édes kenyér.

A Dávid címszó alatt többek között rántott túró, bárány lencsével és almás szarvas szerepel. Az utolsó fejezet a Jézus korabeli evangéliumi recepteket tartalmazza: egyebek mellett hús sókéregben, tavi hal grillezve, fahéjas pisztráng és hagymás tengeri hal.

A szerzők a bibliai időkben követett főzési technikákat is leírták, valamint minden fogáshoz történelmi és filológiai magyarázatot fűztek, az általuk el is készített étel fotójával.

Ezekről az ételekről lehet elmondani, hogy valóban isteniek! - kommentálta a napokban az Il Giornale című napilap.

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Bemutatták Závada Péter Éngép című verseskötetét
irodalom

Az örmény idő nyomában
Bemutatták Ungár Péter Ismétlődő eltévedés című kötetét, Prae Kiadó, 2025
Jegyzetek Schillinger Gyöngyvér Rohadjon meg az összes című regényéről

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitóbeszéd Nagy Dániel kamarakiállításán
Illusztrátorok beszámolója a Bolognai Gyermekkönyvvásárról
art&design

Gwizdala Dáriusz: Epres Smoothie


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés