bezár
 

zene

2015. 03. 25.
KÉT MAGYAR LEMEZ A VILÁG LEGJOBBJAI KÖZÖTT
Herczku Ágnes és a Romano Drom a WMCE toplistáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ legrangosabb világzenei listáján 2015 márciusában két magyar lemez is a Top 20-ban szerepel; mindkét lemez a Fonó kiadványa. Herczku Ágnes Bandázom című lemeze a lista 10. helyére került, a Romano Drom Colors albuma pedig a 15. helyet érte el. 

A világ 25 országának összesen mintegy 50 világzenei szakembere állítja össze havonta a toplistát, melyen az elmúlt években sikerrel szerepelt Lajkó Félix Mező című lemeze (Fonó), a Karaván Família albuma (Fonó); más kiadóktól a Söndörgő és a Romengo lemeze.

Colors

Herczku Ágnes Bandázom albuma 2014 végén jelent meg. Az új lemez megálmodója, zeneszerzője, hangszerelője, producere Nikola Parov, akivel Ági 1999 óta dolgozik együtt. Eddigi közös albumuknak (pl. Volt nékem szeretőm, Megéred még) méltó folytatása a mostani, azzal az új hangszerelési lehetőséggel gazdagítva a korábbiakat, amit négy ifjú népzenész (Hegedűs Máté és Pálházi Bence: hegedű, Fekete Márton: brácsa és Molnár Péter: nagybőgő) tehetsége, tudása és mindenre nyitott gondolkodása inspirált. 

A World Music Charts Europe toplistája itt tekinthető meg

nyomtat

Szerzők

-- L. Horváth Katalin --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés