bezár
 

zene

2018. 10. 04.
Aki szépen tubáskodik - Varró Dániel, a Szeged Trombone Ensemble és a Studio5 közös estje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aki szépen tubáskodik - Varró Dániel, a Szeged Trombone Ensemble és a Studio5 közös estje Aki szépen tubáskodik címmel Varró Dániel, a Szeged Trombone Ensemble és a STUDIO 5 ad közös estet vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

"A koncert címe Varró Dániel Aki szépen butáskodik című kötetére reflektál, kifejezvén az íróval való kapcsolatunkat" - mondta az M1 műsorában Virágh András Gábor zeneszerző, orgonaművész, a Studio5 tagja. A zeneszerzőkből álló csoport mind az öt tagja - Virágh András Gábor mellett Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád és Varga Judit - Varró Dániel egy-egy versét zenésítette meg, ezeket adják elő a koncerten. A kiválogatott versek egy-egy napszakot fejeznek ki. 

"A kora reggeltől kezdve az esti elalvásig egy-egy verset zenésítettünk meg és próbáltuk a hangjainkkal elmesélni" - fejtette ki a zeneszerző. Az esten közreműködik a Szeged Trombone Ensemble, valamint Zemlényi Eszter énekesnő is. A hangversenyt Dobszay Péter karmester vezényli. Az ősbemutatóként felhangzó darabok között Varró Dániel olvassa fel verseit a CaFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programján.

Az est célja, hogy közelebb hozzák a kortárs zenét a közönséghez, ehhez általuk általuk kedvelt társszerzőket vonnak be műsorukba. A társművészetek bevonása további kapaszkodót adhat a közönségnek a zene megértéséhez - fejtette ki a zeneszerző, felidézve, hogy legutóbbi koncertjükre például a képzőművészetet hívták segítségül a Zeneakadémián.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában
Our New Orleans: A Benefit Album for the Gulf Coast
A Nemzeti Filharmonikusok Fehér éjszakák koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés