bezár
 

zene

2019. 08. 17.
Barokk fesztivál Tatán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Barokk fesztivál Tatán Szombaton kezdődik Tatán a barokk zenei fesztivál, az egyhetes rendezvénysorozat programjában többször közreműködnek az ugyanebben az időben zajló Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus hallgatói.

A rendezvényt a szabadtéri színpadon gálaműsorral nyitják meg, melyen a helyi előadók mellett fellép Kertesi Ingrid operaénekes, a Custos Consort régizene-együttes és Szászvárosi Sándor viola da gamba művész.

A Kuny Domokos Múzeumban a kuruc kor és a Rákóczi-szabadságharc idején viselt mentékből és dolmányokból nyílik kiállítás. A múzeum hétfőn mutat be két barokk szenteltvíztartót, melyek a közelmúltban kerültek a gyűjteménybe, majd Solymosi-Tari Emőke zenetörténész, akadémikus tart előadást Barokk operamesék címmel.

Vasárnap a Kapucinus templomban a brüsszeli Becel trió ad koncertet, szerdán a Szent Kereszt templomban hallható a Custos Consort koncertje, csütörtökön pedig a Kristály Hotelban játszik barokk zenét a Musica Historica régizene-együttes.

A programsorozatot a 13. Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus hallgatóinak gálakoncertje zárja pénteken a Kapucinus templomban. Az egyhetes barokk fesztivál részletes programja a fesztivál honlapján található meg. 

A kép forrása: wikipedia.org
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés