bezár
 

film

2019. 09. 10.
Tizenkét film az Indiai Filmhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkét film az Indiai Filmhéten Tizenkét indiai filmalkotást mutatnak be október 7. és 13. között az 5. Indiai Filmhét keretében a CINEMApink MOM Park moziban.

A válogatásban bollywoodi sikerfilmek, indiai művészfilmek és díjnyertes regionális filmek egyaránt szerepelnek - mondta el az esemény sajtótájékoztatóján Kumar Tuhin, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete hétfőn. A nagykövet kiemelte, hogy az idei filmfesztivál kontextusában és tartalmában is eltér az előzőektől: az eseményen kétszer annyi filmet láthat a közönség, mint az előző évben és a nyelvi merítés is szélesebb a korábbiakhoz képest. Mint mondta, reményei szerint a filmválogatás ízelítőt nyújt majd a vibráló színeiről ismert indiai filmművészetről.

A sajtótájékoztatón Captain Rahul Bali kurátor a filmhét programjának összeállításáról elmondta, hogy nem volt könnyű feladata, hiszen Indiában évente ezer, naponta három új filmet készítenek. Reményei szerint a filmhét sokszínű programja jól reprezentálja az indiai filmművészetet. A fesztivál kínálatában szerepelnek dél- és nyugat-indiai filmek, három film érkezik Kelet-Indiából és hat bollywoodi alkotást is láthat a közönség. Idén naponta két vetítést tartanak a MOM Parkban, a filmvetítések mellett pedig mesterkurzusokat és kerekasztal-beszélgetéseket rendeznek magyar és indiai filmes szakemberek részvételével. A fesztivál nyitófilmje a Thinking of him című 2018-as argentín-indiai film lesz.

A filmes eseményt az IFFW (Indian Film Festivals Worldwide) az Indiai Nagykövetség közreműködésével rendezi meg a CINEMApink MOM Park moziban. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Kép: filmhu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés