bezár
 

film

2019. 09. 25.
Gyakornoki programot hirdet fiatal filmkritikusoknak az IFFR
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyakornoki programot hirdet fiatal filmkritikusoknak az IFFR Az IFFR kiemelten fontosnak tartja a filmelemzést és a filmkritikát, épp ezért 1998-ban megalapították a Young Film Critics gyakornoki programjukat, hogy támogassák az új feltörekvő filmkritikus generációt. 

Egy csapat motivált, Hollandián kívülről érkező hivatásos filmkritikust várnak a szervezők Rotterdamba, a fesztiválra. Lehetőséget biztosítanak a jelentkezők újságírói gyakorlatának fejlesztésére, illetve a független mozi izgalmas tájaira kalauzolják a résztvevőket. Az IFFR egy a legjelentősebb nemzetközi – sajtónak, filmiparbelieknek és közönségnek szóló – fesztiválok közül.

A gyakornoki program egyedülálló bepillantást kínál a fesztivál különböző programjaiba, az IFFR műsorán jól ismert szerzők filmjeitől kezdve a filmművészeti rejtett kincsekig találhatók megtekintésre érdemes művek. Továbbá művészeti installációk, performanszok, beszélgetések és filmipari konferenciák látogatására is lehetőség nyílik. 

Az elmúlt években a világ minden területéről fogadott Fiatal Filmkritikusokat (Young Fim Critics) az IFFR; a 2019-es év résztvevői olyan helyekről érkeztek, mint Ausztrália, Indonézia, Portugália, Egyesült Királyság és Uruguay.

További információk, a jelentkezés feltételei és menete ITT olvashatók. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés