bezár
 

színház

2019. 09. 26.
A KVTársulat 12. évada
Nyári fesztiváldíj, vidéki és határontúli vendégjátékok, akadálymentesítés, együttműködés az ORFK Bűnmegelőzési Osztályával, 3 új bemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy lendülettel indul a társulat számára a 2019/20-as évad, amelyet a nyári 29.THEALTER Fesztivál nagy sikere készített elő. A társulat és a Trafó koprodukciójában készült Médeia című előadás Különdíjat nyert a Szegedi THEALTEREN!

Egy ilyen nyár után csakis mozgalmas évad jöhet. A KVT műsorán marad 5 produkció; a díjnyertes MÉDEIA, a Kedves Én!, a Terike & Irén, a Kiállok érted és a szintén díjnyertes Függésben. A 2019/20-as évadban kiemelt szerep jut az akadálymentesítésnek; a társulat 3 előadása (Terike & Irén, Kiállok érted, Kedves Én!) jut el audionarráció segítségével látássérült nézőkhöz.

Szkéné színház

És jön 3 vadonatúj bemutató!

A KV Társulat első bemutatója 2020 januárban lesz, az E-Mancik Színházi Manufaktúrával együttműködve. A Jurányi Inkubátorházban mutatják be a Lenni vagy nem munkacímű előadást, Widder Kristóf rendezésében. A KVT a darabbal újra darázsfészekbe nyúl, a gyerekvállalás kérdéséről beszél majd nyíltan, tabuk nélkül.

2020 tavaszán a társulat újra Ördög Tamás rendezővel kezd közös kalandba; a bemutató a Hold utca 21 izgalmas új játékterében lesz. Az évad végén pedig Kovács D. Dániel rendezővel kezdenek el dolgozni egy előadáson, amit 2020 szeptemberében mutatnak be a TRAFÓ-ban. Erről a 2 bemutatóról és a többi idei programról további részleteket a KVT megújult honlapján lehet majd olvasni: https://kvtarsulat.blogspot.com/

Az újdonságok mellett korábbi előadásaik is folyamatosan műsoron országszerte; a szegedi siker után újra budapesti nézők elé kerül a TRAFÓ-ban a MÉDEIA (r. Czukor Balázs) A fesztiváldíj megkoronázásaként pedig visszahívták a társulatot kedvenc városukba; így újra látható lesz az előadás a Szegedi Nemzeti Színházban.

A társulat talán legszórakoztatóbb előadása a Terike&Irén (r. Markó Róbert) állandó budapesti játszóhelye, a MOZSÁR mellett vidéken is látható lesz. Szeptemberben már meg is kezdték a vidéki turnésorozatot; az első állomás a Vaskakas Bábszínház volt, ahova harmadszorra hívták meg az előadást.

II. világháborús kamasznaplókat feldolgozó Kedves Én! (r. Szenteczki Zita) című tavaszi bemutatójukat az idei évadban ifjúsági közönséghez juttatják el; színházi pedagógiai programmal kiegészülve középiskolás nézőkkel gondolkoznak együtt a témáról Budapesten, vidéken és a határon túl (Komarno, Zenta) is. A felnőttek számára pedig továbbra is műsoron marad az előadás a Kugler Art-ban.

Kimondani is fantasztikus, hogy az 5. évadját kezdi meg a KV társulat a Láthatáron csoporttal és NUA-val készített egyik legfontosabb és legnagyobb hatású előadása a Kiállok érted (r. Romankovics Eda) , amelyet a 2015-ös bemutató óta 64-szer játszottak. Az idei évad egyik nagy büszkesége egy nagyszabású együttműködés az ORFK Bűnmegelőzési Osztályával amelynek keretében, a tervek szerint 20 előadást játszanak le vidéki helyszíneken. Az előadást továbbra is eljuttatják budapesti Gyermekotthonokba is és látható lesz a Stúdió K.-ban is.

A társulat legrégebben játszott, díjnyertes ifjúsági előadása is újra repertoáron ; a 2014 óta műsoron lévő Függésben újra elérhető lesz középiskolás nézőknek.

Sokszínű, gazdag program, hiánypótló előadások, tabutémák és szabad és független közös gondolkodás. Ezt ígéri a KV Társulat 2019/20-ban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
színház

Az önmagába zárt én Az önmagába zárt én
Világszínház otthon: Bodó Viktor Peer Gynt rendezése a bécsi Volkstheaterben

Más művészeti ágakról

Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
Tomek Ducki: Életvonal
art&design

Művészek a járvány idején#3 Művészek a járvány idején#3
Interjú Bartha Ágnessel a kialakult helyzetről, otthonmaradásról, és tervezett munkákról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés