bezár
 

színház

2019. 09. 26.
A KVTársulat 12. évada
Nyári fesztiváldíj, vidéki és határontúli vendégjátékok, akadálymentesítés, együttműködés az ORFK Bűnmegelőzési Osztályával, 3 új bemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy lendülettel indul a társulat számára a 2019/20-as évad, amelyet a nyári 29.THEALTER Fesztivál nagy sikere készített elő. A társulat és a Trafó koprodukciójában készült Médeia című előadás Különdíjat nyert a Szegedi THEALTEREN!

Egy ilyen nyár után csakis mozgalmas évad jöhet. A KVT műsorán marad 5 produkció; a díjnyertes MÉDEIA, a Kedves Én!, a Terike & Irén, a Kiállok érted és a szintén díjnyertes Függésben. A 2019/20-as évadban kiemelt szerep jut az akadálymentesítésnek; a társulat 3 előadása (Terike & Irén, Kiállok érted, Kedves Én!) jut el audionarráció segítségével látássérült nézőkhöz.

Szkéné színház

És jön 3 vadonatúj bemutató!

A KV Társulat első bemutatója 2020 januárban lesz, az E-Mancik Színházi Manufaktúrával együttműködve. A Jurányi Inkubátorházban mutatják be a Lenni vagy nem munkacímű előadást, Widder Kristóf rendezésében. A KVT a darabbal újra darázsfészekbe nyúl, a gyerekvállalás kérdéséről beszél majd nyíltan, tabuk nélkül.

2020 tavaszán a társulat újra Ördög Tamás rendezővel kezd közös kalandba; a bemutató a Hold utca 21 izgalmas új játékterében lesz. Az évad végén pedig Kovács D. Dániel rendezővel kezdenek el dolgozni egy előadáson, amit 2020 szeptemberében mutatnak be a TRAFÓ-ban. Erről a 2 bemutatóról és a többi idei programról további részleteket a KVT megújult honlapján lehet majd olvasni: https://kvtarsulat.blogspot.com/

Az újdonságok mellett korábbi előadásaik is folyamatosan műsoron országszerte; a szegedi siker után újra budapesti nézők elé kerül a TRAFÓ-ban a MÉDEIA (r. Czukor Balázs) A fesztiváldíj megkoronázásaként pedig visszahívták a társulatot kedvenc városukba; így újra látható lesz az előadás a Szegedi Nemzeti Színházban.

A társulat talán legszórakoztatóbb előadása a Terike&Irén (r. Markó Róbert) állandó budapesti játszóhelye, a MOZSÁR mellett vidéken is látható lesz. Szeptemberben már meg is kezdték a vidéki turnésorozatot; az első állomás a Vaskakas Bábszínház volt, ahova harmadszorra hívták meg az előadást.

II. világháborús kamasznaplókat feldolgozó Kedves Én! (r. Szenteczki Zita) című tavaszi bemutatójukat az idei évadban ifjúsági közönséghez juttatják el; színházi pedagógiai programmal kiegészülve középiskolás nézőkkel gondolkoznak együtt a témáról Budapesten, vidéken és a határon túl (Komarno, Zenta) is. A felnőttek számára pedig továbbra is műsoron marad az előadás a Kugler Art-ban.

Kimondani is fantasztikus, hogy az 5. évadját kezdi meg a KV társulat a Láthatáron csoporttal és NUA-val készített egyik legfontosabb és legnagyobb hatású előadása a Kiállok érted (r. Romankovics Eda) , amelyet a 2015-ös bemutató óta 64-szer játszottak. Az idei évad egyik nagy büszkesége egy nagyszabású együttműködés az ORFK Bűnmegelőzési Osztályával amelynek keretében, a tervek szerint 20 előadást játszanak le vidéki helyszíneken. Az előadást továbbra is eljuttatják budapesti Gyermekotthonokba is és látható lesz a Stúdió K.-ban is.

A társulat legrégebben játszott, díjnyertes ifjúsági előadása is újra repertoáron ; a 2014 óta műsoron lévő Függésben újra elérhető lesz középiskolás nézőknek.

Sokszínű, gazdag program, hiánypótló előadások, tabutémák és szabad és független közös gondolkodás. Ezt ígéri a KV Társulat 2019/20-ban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Trauma és létezés harmóniája Trauma és létezés harmóniája
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Avagy kinek szól a Színházak Éjszakája?
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól

Más művészeti ágakról

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés