bezár
 

film

2019. 10. 12.
Peruban is díjazták Pozsgai Zsolt filmjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Peruban is díjazták Pozsgai Zsolt filmjét A legjobb játékfilm díját kapta a perui CUCIFEST Nemzetközi Filmfesztiválon a Megszállottak.

 A hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozását feldolgozó film főszerepét alakító Szabó Máté a legjobb színész díját is elnyerte a Cuzcóban negyedik alkalommal megrendezett filmmustrán.

A filmfesztivál narratív film kategóriájában kilenc produkció versenyzett. A fesztivál honlapja szerint a döntős mezőnyben Pozsgai filmje francia, német, szlovén, marokkói, lengyel és szlovák munkákkal szerepelt együtt. Az október 3. és 6. között megrendezett fesztiválon a játékfilmek mellett egészestés dokumentumfilmek és külön szekcióban rövid produkciók, köztük a kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, animációk és kísérleti filmek is versenyeztek.

Pozsgai Zsolt játékfilmje a Reformáció Emlékbizottság és a közmédia támogatásával készült 2018-ban. A film szerepeit Szabó Máté mellett Lux Ádám, Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge alakítja, operatőre Kovács Claudia volt. A film már számos nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kolkatában és Argentínában.

Kép forrása: youtube

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés