bezár
 

zene

2019. 10. 28.
Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar 35. születésnapja alkalmából Bangó Margit énekesnő vendégszereplésével 2020. február 9-én a Papp László Sportarénában.

A zenekar komolyzenei – többek közt Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate és Strauss – művei mellett tradicionális magyar cigány muzsikát, magyar nótát és népdalt játszik.

Az együttes kiemelkedő feladatának tekinti az utánpótlás oktatását, valamint a magyar cigányzene, a magyar nóta és népzene ápolását, népszerűsítését. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD-t és 5 DVD-lemezt jelentetett meg.

Kép forrása: 100tagu.hu

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

The Lazys: Tropical Hazards (2018)
Green Day: Father of All Motherfuckers (2020)
Interjú Vörös Szilvia énekművésszel az útjáról a győri Konzervatóriumtól a Bécsi Staatsoperig


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés