bezár
 

film

2019. 11. 11.
Díjat nyert Cottbusban a Déva
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 9-én, szombat este adták át a cottbusi filmfesztivál díjait. A fesztiválon fontos elismeréssel tüntették ki Szőcs Petra Déva című nagyjátékfilmjét: a háromezer eurós pénzjutalommal járó Dialog díjat kapta meg, amelyet a kultúrák közötti elfogadásról szóló filmnek ajánl fel a német külügyminisztérium.

A minden év novemberében megrendezett németországi szemlén központi fókuszt kapnak a kelet-európai filmek. Idén a szokásosnál is több magyar filmet láthatott a cottbusi közönség: a „Close Up HU” című különprogramot kifejezetten a közelmúlt magyar filmtermésének szentelték. Az ötnapos szemlén összesen 20 magyar rendező alkotásait vetítették.

Déva

Szőcs Petra: Déva

A Dévát a Titanicon mutatták be októberben, alternatív forgalmazásban november végétől már látható lesz, decembertől a mozik is vetítik. A film forgalmazását a Magyarhangya segíti.

Forrás: Déva

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés