bezár
 

irodalom

2020. 01. 21.
Lázár Balázs kapta a Bella István-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lázár Balázs kapta a Bella István-díjat Lázár Balázs költő, színművész érdemelte ki a Magyar Írószövetség és Érd Bella Istvánról elnevezett díját.

Az elismerést Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke és Csőzik László érdi polgármester adta át szombaton Lázár Balázsnak. Az ünnepségen Zsille Gábor költő - aki 2008-ban legelsőként vehette át a díjat - laudálta a díjazottat - közölte a Magyar Írószövetség hétfőn az MTI-vel. A Bella István-díj annak a költőnek adományozható, aki munkásságában kötődik a nemzeti irodalom értékes hagyományaihoz, így Bella István életművének szellemiségéhez és olyan fiatal vagy középnemzedékhez tartozó alkotó, aki a költői, műfordítói pályán már eredményeket ért el.

Lázár Balázs 1975-ben született Szolnokon, 1997-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, egyetemi gyakorlatát a Vígszínházban töltötte. A Pécsi Nemzeti Színház tagja volt 1997 és 2000 között, 2000-ben és 2001-ben a kaliforniai Dell Arte International School of Physical Theatre-ben tanult. 2001-től szabadúszó, rendszeresen szerepel a Vígszínház mellett több színházban is. Verseket 1997-től publikál, emellett irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók moderátora, fellépője.

(A kép forrása: www.berzsenyi-tarsasag.hu)
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés