bezár
 

zene

2020. 02. 09.
Újragondolt Bach-mű a Margitszigeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újragondolt Bach-mű a Margitszigeten Johann Sebastian Bach újragondolt Parasztkantátáját mutatja be a katalán La Fura dels Baus társulat, amely első alkalommal lép fel június 25-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Az esten közreműködik Mariola Membrives, Eulalia Fantova, Joan Garcia Goma, Pavel Amilcar, Leticia Moors, Thor Jorgen, Alberto Andres Gomez és Miguel Ángel Serrano. A rendezés, ötlet és forgatókönyv Miki Espuma és David Cid nevéhez fűződik, a zenei rendezés Pavel Amilcar Thor Jorgen és Miki Espuma munkája.

A La Fura dels Baus és a Divine Mysteria újszerű megközelítésével teljesen új látványt teremt. Eszköztáruk, az elektronikus zene, a multimédiás képi világ és a flamenco nyomán kortárs költőiség születik, a szabadsággal teli koreográfiák pedig a Parasztkantáta örök lényegét mutatják meg - közölte a Szabadtér Színház az MTI-vel.

A Free Bach 212 című előadással a Szabadtér Színház Johann Sebastian Bach előtt tiszteleg a zeneszerző halálának 270. évfordulója alkalmából.

Kép: lafura.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Molnár Levente operaénekesi pályájáról, szerepekről, (nem csak) magyarországi operajátszásról
Két Bohémélet rendezés az Operában
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán
„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.

Más művészeti ágakról

irodalom

Nem nő árvalányhaj Nem nő árvalányhaj
Fekete Vince: Vargaváros, Budapest, Magvető, 2019.
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
art&design

Sorsszimfóniák Sorsszimfóniák
Az ugyanolyanok című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés