bezár
 

irodalom

2020. 02. 26.
A Független Mentorhálózat a KisPrésházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Független Mentorhálózat a KisPrésházban Mi volt a szerepe és a jelentősége a Független Mentorhálózatnak? Jelent-e közösségformáló erőt 2020-ban? Változott-e a közeg, milyen lehetőségei vannak ma a fiatal alkotóknak, hogy értő szemek elé kerüljenek a szövegeik? A Független Mentorhálózat utóéletéről indul beszélgetéssorozat a KisPrésházban.

A Független Mentorhálózat 2017 januárjában indult Ijjas Tamás kezdeményezésére, amelynek keretein belül írók, költők, kritikusok, irodalomtörténészek ajánlották fel szakmai segítségüket a kötettel még nem rendelkező pályakezdő fiataloknak, hivatalosan egy éven át. A hálózat időközben kikerült az érdeklődés középpontjából, de a mai napig összetartó erőt jelent: a mentorok és mentoráltak közti kapcsolat sok esetben megmaradt.

Az eseménysorozat a Független Mentorhálózat feltérképezésén keresztül szeretne teret adni fiataloknak és idősebbeknek, pályakezdőknek és tapasztaltaknak, hogy együtt gondolkodhassanak a lehetőségeinkről.

Az első alkalom vendégei: Nemes Z. Márió és Sopotnik Zoltán költők és mentorok, Imre Ábris és Nagy Dániel költők és mentoráltak. A beszélgetést vezeti: Németh Gábor Dávid.

Az est február 27-én (csütörtökön) 19 órától lesz megtartva a KisPrésházban (1111, Budapest, Bartók Béla út 44.)

nyomtat

Szerzők

-- Fancsali Kinga --

Fancsali Kinga 2000-ben született Marosvásárhelyen, Budapesten él. Verset és színházkritikát ír.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés