bezár
 

film

2020. 05. 20.
Matthijs Wouter Knol lesz az Európai Filmakadémia új igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Matthijs Wouter Knol lesz az Európai Filmakadémia új igazgatója A berlini székhelyű szervezet kedden jelentette be, hogy Marion Döring utódja 2021 januárjától veszi át a posztot.

„Matthijs Wouter Knol személyében olyan minőséggel és rátermettséggel bíró szakember érkezik, aki az Akadémiát az előtte álló út következő szakaszába képes vezetni. Mélyen gyökerező tudása az európai filmiparról és magáról a moziról kétségbevonhatatlan" - fogalmazott Mike Downey, az EFA elnöke.

Az új igazgató a Leideni Egyetemen és a római Holland Királyi Intézetben jelenkori történelmet tanult, majd szabadúszó újságíróként, valamint dokumentumfilmes produkciók számára dolgozott. Részt vett az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (IDFA) szervezésében, hat éven át volt a Berlinale Talents programjának menedzsere, 2014 óta az European Film Market igazgatójaként tevékenykedik. Matthijs Wouter Knol kinevezése kapcsán hangsúlyozta: az Európai Filmakadémia egyre inkább élettel teli platformja és a legmegfelelőbb helye lesz az európai energiáknak, tehetségeknek és ötleteknek.

Az igazgatói tisztségből visszavonuló Marion Döring a kezdetektől, 1988-tól kapcsolódott az Európai Filmakadémia történetéhez. Eleinte az Európai Filmdíj mellett dolgozott PR-menedzserként, később az EFA hatékonyságáért és kiadványaiért felelt projektmenedzserként. Az igazgatói posztot 1996 óta töltötte be. „Wouter alapos és profi szaktudása, személyisége és energiája ideális kombináció ahhoz, hogy az EFA-t egy új korszakba vezesse" - nyilatkozott a leköszönő igazgató.

Képek: picturedfutures.com, European Film Awards

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés