bezár
 

film

2020. 05. 23.
Cannes - A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cannes - A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt Bár a cannes-i filmfesztivál a koronavírus-járvány miatt bizonytalan lett, egy kutyasztár mégis jól járt: A némafilmesben szereplő Uggie megkapta a jubileumi fődíjat.

A filmes kutyák díját 20 éve adják át hagyományosan a Croisette-en a cannes-i filmfesztivál idején. 2011-ben a Palm Dog díjat A némafilmes című játékfilm kutyasztárja, Uggie, a Jack Russell terrier kapta. A jubileum alkalmából a szervezők úgy döntöttek hogy idén az eddigi győztesek közül választják ki az elmúlt két évtized legjobbját. A Palm Dog of Palm Dog-díjat pedig a néhai Uggie-nek szavazták meg.

A virtuális ceremóniát pénteken rendezték meg a Palm Dog-verseny honlapján. A 2015-ben kimúlt Uggie gazdája, Omar von Muller egy különleges nyakörvet vehetett át a szervezőktől. „Uggie nagyon büszke lett volna, örökre megőrizzük ezt a díjat" - nyilatkozott a gazdi. Mint hozzátette, Uggie dublőre, Dash viseli majd a nyakörvet. Dash szintén részt vett A némafilmes forgatásán, és ha kellett, helyettesítette Uggie-t.

A díjért folyó versenyben szerepelt még Otis, a Milo és Otis kalandjaiból, a Fel! című animációs filmből Dug, a beszélő golden retriever és a tavalyi győztes, a Volt egyszer egy Hollywood kutyasztárja, Sayuri is. Von Muller egyébként dolgozott a Tarantino-film befejező, kutyás akciójelenetében is.

Képek: Steve Granitz, Beloved Animals, today.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés