bezár
 

film

2020. 05. 23.
Cannes - A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cannes - A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt Bár a cannes-i filmfesztivál a koronavírus-járvány miatt bizonytalan lett, egy kutyasztár mégis jól járt: A némafilmesben szereplő Uggie megkapta a jubileumi fődíjat.

A filmes kutyák díját 20 éve adják át hagyományosan a Croisette-en a cannes-i filmfesztivál idején. 2011-ben a Palm Dog díjat A némafilmes című játékfilm kutyasztárja, Uggie, a Jack Russell terrier kapta. A jubileum alkalmából a szervezők úgy döntöttek hogy idén az eddigi győztesek közül választják ki az elmúlt két évtized legjobbját. A Palm Dog of Palm Dog-díjat pedig a néhai Uggie-nek szavazták meg.

A virtuális ceremóniát pénteken rendezték meg a Palm Dog-verseny honlapján. A 2015-ben kimúlt Uggie gazdája, Omar von Muller egy különleges nyakörvet vehetett át a szervezőktől. „Uggie nagyon büszke lett volna, örökre megőrizzük ezt a díjat" - nyilatkozott a gazdi. Mint hozzátette, Uggie dublőre, Dash viseli majd a nyakörvet. Dash szintén részt vett A némafilmes forgatásán, és ha kellett, helyettesítette Uggie-t.

A díjért folyó versenyben szerepelt még Otis, a Milo és Otis kalandjaiból, a Fel! című animációs filmből Dug, a beszélő golden retriever és a tavalyi győztes, a Volt egyszer egy Hollywood kutyasztárja, Sayuri is. Von Muller egyébként dolgozott a Tarantino-film befejező, kutyás akciójelenetében is.

HIRDETÉS

banner

Képek: Steve Granitz, Beloved Animals, today.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Berlinale, 2020. február 20–március 1.
Great Gerwig: Kisasszonyok
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF
Guy Ritchie: Úriemberek

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés