bezár
 

zene

2020. 06. 07.
Szétszakítottak címmel online musical az Operettszínházban
Trianon 100
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szétszakítottak címmel online musical az Operettszínházban Szétszakítottak címmel készített online musicalt a Budapesti Operettszínház, amely Trianon történetét mutatja be a hétköznapi emberek szemével - mondta az intézmény főigazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.  

Kiss-B. Attila kiemelte: a koronavírus-járvány miatt maguk is "szétszakítva" hozták létre a művet, hiszen a zeneszerző Cári Tibor Erdélyben él, a szövegeket író Dolhai Attila pedig Magyarországon, és a művészek is otthon vagy otthonuk közelében maguk vették fel jeleneteiket. 

Nagy sikernek örvend az operettszínház közösségi oldalára több részletben feltöltött darab, amely az első világháború végét és az azt követő időszakot dolgozza fel egy temesvári család életén keresztül. A főigazgató Dolhai Attilát idézve úgy fogalmazta meg a musical legfőbb üzenetét, hogy "tanuljuk meg visszaszeretni határon túli honfitársainkat, nemzettestvéreinket". Jóvá tenni nem mi tudjuk a történteket, de a művészet arra jó, hogy eltörölje a határokat és lehetőséget biztosítson arra, hogy újra kinyújtsuk egymás felé a kezünket - mondta.

Kiss-B. Attila arról is beszélt: nagyszabású gálát terveztek a százéves évfordulóra, amelyen felléptek volna határon túli művészek is, a Kolozsváron született, ma Belgiumban és Párizsban élő Szilágyi Enikő magyar színésznő pedig önálló esttel készült. Az est egy részletét közösségi oldalukon is láthatja a közönség, de amint lehetőség nyílik rá, mindkét tervét megvalósítja a színház.

A Szétszakítottak című zenés játék befejező részét vasárnap mutatják be a Budapesti Operettszínház közösségi oldalán.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dirty Honey: Dirty Honey EP (2019)
Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában
Interjú Vörös Szilvia énekművésszel az útjáról a győri Konzervatóriumtól a Bécsi Staatsoperig

Más művészeti ágakról

Spike Lee: Az 5 bajtárs
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés