bezár
 

irodalom

2020. 08. 10.
Fordítóműhely ír költészet számára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fordítóműhely ír költészet számára Szeptembertől ír kortárs költészeti műfordító műhely indul Imreh András és Mesterházi Mónika vezetésével. Az Ír Követség támogatásának köszönhetően a részvétel ingyenes, és a projekt honlapján található űrlap kitöltésével lakhelytől függetlenül bárki jelentkezhet, ugyanis a műhelyalkalmak online lesznek megtartva.

Mesterházy Mónika és Imreh AndrásA tematika részint a résztvevőkhöz lesz igazítva, de az előzetes tervek szerint a többé-kevésbé nálunk is ismert szerzők – Seamus Heaney, Paul Muldoon, Derek Mahon vagy Medbh McGuckian – mellett olyan alkotók is sorra kerülnek majd, akik magyar viszonylatban eddig kevesebb figyelmet kaptak, így például Pearse Hutchinson, Thomas Kinsella, Brendan Kennelly, Eamon Grannan, Ciáran Carson, Eavan Boland, Peter Fallon, Peter McDonald, Michael Donaghy, Sinéad Morrissey, Leontia Flynn és Stephen Sexton.

Részletek, jelentkezés itt: andrasimreh.wixsite.com/irishpoetry

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Turbuly Lilla Alaszkai-öböl című novelláskötetének bemutatója
irodalom

Kabaiak a horizonton Kabaiak a horizonton
A Kabai fivérek kötetbemutatója a Kis Présházban
irodalom

Rejtély és megvilágosodás kitartás-ügyben Rejtély és megvilágosodás kitartás-ügyben
Szilasi László: Kései házasság, Magvető, 2020

Más művészeti ágakról

színház

She’s like a woman
Elfriede Jelinek: Árnyék (Eurüdiké elmondja)
Interjú Hód Adrienn koreográfussal táncosok lehetőségeiről, egyéni utakról és koprodukciókról
Interjú Muszatics Péterrel, a Veszprém-Balaton Filmpiknik programigazgatójával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés