bezár
 

film

2020. 09. 02.
A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete az SZFE kapcsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete az SZFE kapcsán A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete hitet tesz amellett, hogy a mindenkori hatalomtól való alkotói függetlenség és minden egyetem autonómiához való jogának tiszteletben tartása a döntéshozókra nézve kötelező erejű, mert ez a szabadság létfeltétele, alkotmányos jogunk. 

A hallgatók, mint felnőtt egyetemi polgárok tisztában vannak helyzetükkel, jogaikkal, és azzal is, hogy az átszervezés során a fent említett alapelvek sérültek. Követeléseik miatt nem érheti őket semmiféle hátrány, belőlük áldozatot vagy ellenséget gyártani megengedhetetlen.

Egyesületünk a megegyezés alapvető feltételének tartja az SZFE integritásának és az alaptörvényben biztosított autonómiájának megőrzését, a filmrendezők szakmai képviseletét az egyetem vezetésében, és a hallgatók véleményének érdemi meghallgatását.

 

Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés