bezár
 

art&design

2020. 10. 04.
Gyulán is megrendezik a Múzeumok Őszi Fesztiválját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyulán is megrendezik a Múzeumok Őszi Fesztiválját Október 6-tól november 7-ig szerveznek tematikus programokat négy gyulai kiállítóhelyen a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében - tájékoztatta az intézményeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. közleményben az MTI-t.

A gyulai kiállítóhelyek évek óta csatlakoznak az országos kezdeményezéshez. Ilyenkor játékosan, a szokottnál könnyedebben lehet mesélni azokról a történetekről, amelyeket bemutatunk látogatóinknak - idézi a közlemény Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgatót.

Október 6-án a gyulai Almásy-kastély és az Aradon kivégzett vértanúk közti kapcsolat kerül a programsorozat fókuszába, ezt követően a fesztiválhoz kapcsolódó eseményeket főleg hétvégére, illetve az őszi szünet idejére időzítik a békési fürdővárosban.

A Ladics-házban a 19. század végi vidéki polgárház modern fürdőszobáját, kamráját és pincéjét mutatják be a rendhagyó tárlatvezetések. Erkel Ferenc szülőházában Lábra kelt tárgyak címmel játékos, zseblámpával megtekinthető kiállításvezetésre kerül sor. Az őszi szünetben a kastély teraszán és az előtte lévő parkban a kiránduló családok kipróbálhatják, mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején: a krikettet, a pörgettyűt, a karikázást. A szabadulószobát választók boszorkányos bátorságpróbán esnek át.

A rendezvénysorozat zárásaként a várban a heraldikáról lesz előadás, a címertan felől érdeklődők a szimbólumok világáról tudhatnak meg többet - írták a közleményben.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2006 óta rendezik meg a kulturális intézmények széleskörű népszerűsítése céljával.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Töredékes testek Töredékes testek
A MORPH csoport kiállítása: Máté Zsófi megnyitó beszéde
art&design

Andy Warhol utolsó szerelme Andy Warhol utolsó szerelme
A magyar performansz története 1966–2018 (4): Nyugati magyar performansz: Magyar Műhely (1972–95), SQUAT Színház (1976–91)
art&design

A hely és a tárgy szimfóniája A hely és a tárgy szimfóniája
Élménybeszámoló a Kiscelli Múzeum „Ragyogj!” című kiállításáról
art&design

A figura reinkarnációi A figura reinkarnációi
Széljegyzetek a „Figura” című kiállításhoz

Más művészeti ágakról

irodalom

Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig
A jó irodalom legfiatalabb helye – 1982-2018, JAK-füzetek
gyerek

Családbarát és Közösségi Múzeum Családbarát és Közösségi Múzeum
Családbarát és Közösségi Múzeum díjat kapott a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
irodalom

A kontakt-Margó első napja A kontakt-Margó első napja
Benne: Díjátadó, Mucsi Zoltán, Pető Péter
irodalom

A szerelmi líra reformja A szerelmi líra reformja
Oravecz Imre: 1972. szeptember, Magvető Kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés