bezár
 

zene

2020. 10. 15.
Online rendezik meg a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online rendezik meg a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált Online tartják meg a 21. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált és a hozzá kapcsolódó két versenyt. A rendezvény nyitókoncertje csütörtökön este látható az esemény videómegosztó-csatornáján és közösségi oldalán. A fesztivál programjában egyaránt felcsendülnek a szakmai publikumnak szánt klasszikus művek és a gitárzenét kedvelő, szórakozni vágyó közönséget megcélzó finger style, pop vagy flamenco darabok.

Magyarország legrégebbi és legjelentősebb gitáreseményét Pavlovits Dávid hívta életre még 1999-ben. Az idei fesztivált eredetileg tavasszal rendezték volna meg, és abban a reményben halasztották őszre, hogy ekkor közönség előtt játszhatnak a világ minden tájáról Szegedre érkező művészek, a járványhelyzet ezt azonban nem teszi lehetővé.

A csütörtöki nyitókoncertet a lengyel Mateusz Kowalski és az argentin Agustin Nazzetta adja. Péntek este a jelenleg Londonban élő bolgár Pavel Ralevt és a Szegeden végzett Cserenyec Dórát hallhatja a közönség, szombaton a szlovén Maja Kralj és a dán Jonas Egholm koncertezik, a vasárnapi gála fellépői pedig az olasz Nino D'Amico és a francia Judicael Perroy lesznek.

Már hagyomány, hogy a fesztiválhoz kapcsolódva a fiatal tehetségeknek bemutatkozási lehetőséget kínáló versenyeket szerveznek. A kezdőktől és a középfokú tanulmányokat folytató korosztályig meghirdetett ifjúsági seregszemle és a feltörekvő csillagokat felvonultató Szeged IGF Nemzetközi Gitárverseny legjobbjait is a világhálón láthatja a közönség.

A rendezvény nemcsak szórakozást nyújt a hangszer kedvelőinek, hanem interaktív gitároktatást is kínál a növendékeknek, akik elismert zenészektől tanulhatnak a szintén online megszervezett mesterkurzusokon.

Kép forrása: Szeged International Guitar Festival Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés